a
coinnet

Majör Altcoin Cardano, 2023 Senesinde 10.000 Akıllı Sözleşme Ekledi

coinnet
coinnet

Akıllı sözleşme işlevselliğinin Cardano (ADA) ağına entegrasyonu ile, büyüme metriklerinde gözle görülür bir artış oldu. 2023 senesinde majör altcoin önemli bir akıllı sözleşme miktarına ulaştı.

Cardano ağı Ethereum (ETH) gibi köklü platformlarla rekabet etmeye başladı. Cardano’daki Plutus akıllı sözleşme platformu 14.302 akıllı sözleşmeye ev sahipliği yaptı. 

Majör Altcoin Başarılı Çizelgede İlerliyor

Cardano Blockchain Insights’tan elde edilen verilere göre, bu rakam 1 Ocak’ta kaydedilen 4.731 akıllı sözleşmeden %200’ün üzerinde etkileyici bir büyümeyi yansıtıyor.

Önemli bir şekilde, Cardano’nun akıllı sözleşme sayısındaki artış, özelliğin işlevselliğini geliştirmeye odaklanan yoğun ağ geliştirme çabalarıyla uyumludur. Cardano, ekibin yakın zamanda Plutus V2 Maliyet Modeli ağ yükseltmesinin tanıtımıyla komut dosyası kapasitesini genişletmeye odaklandığını bildirdi.

Raporlar Olumlu Karşılandı

2023 yılının son raporuna göre, çekirdek teknoloji ekibi, ekiplerin bileşenlerini v9.0 sürümüne hazır olarak ayarlamak için yeterli zaman tanımak için bir güncelleme yayınladı.

Majör altcoin; akıllı sözleşmelere adanmış Plutus ekibiyle geliştiğini gösterdi. Çoğu komut dosyasının maliyetlerinde ve boyutlarında önemli iyileştirmeler ile sonuçlanan çaba sarf etti.

Eşzamanlı olarak, ölçeklendirme ekibi, Hydra ağının esnekliğini artıran 0.14.0 sürümünü yayınladı. Raporda ayrıca ağ için hayati istatistik güncellemeleri de vurgulandı. ADA’nın toplam işlemleri 80 milyonu aştı. Toplam yerel token sayısı 9,17 milyona ulaştı. Raporda, blok zincirinde devam eden 1.300’den fazla projeyle aktif gelişmeden bahsedildi ve 153 proje başlatıldı.

ADA/USD Fiyat Grafiği

YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.