a
coinnet

Bitcoin 21 Milyon Sınırlı Arzını Doğru Okuma

coinnet
coinnet

Bitcoin’in değerini gerçekten takdir etmek için, algılanan 21 milyonluk üst sınırın gerçeği doğru bir şekilde yansıtmadığını kabul etmek gerekir.

Bitcoin 21 milyon arz ile sınırlandırıldı. Bitcoin’in değerini gerçekten takdir etmek için, 21 milyonluk algılanan üst sınırın gerçeği doğru bir şekilde yansıtmadığını kabul etmek gerekir. Bunu yaparken, Bitcoin’in gerçek kıtlığı ve değer teklifi hakkında daha net bir anlayışla odaklanmakla kalmaz. Aynı zamanda piyasa döngülerinde gezinirken daha fazla güven aşılar.

Bitcoin’in gerçek arzını bir referans çerçevesi olarak kullanarak, bu oynaklık dönemleri aniden daha da önemsiz hale gelir. Tersine, piyasa coşkusu ve fiyat artışı zamanlarında, Bitcoin’in gerçek kıtlığı, diğerleri kar elde etmeye başlarken, zirvede bile birikmek için zorlayıcı bir durum sağlar.

Bitcoin 21 Milyon Arzı Yeniden Değerlendirmek

Dünyanın en büyük Bitcoin zulası, yaratıcısı Satoshi Nakamoto’ya aittir. Zincir içi dedektifler sayesinde, Nakamoto’nun Bitcoin’in ilk günlerinde ağdaki tek madencilerden biri olduğunu ve takma adlı yaratıcının 1.096 milyon coin biriktirmesine izin verdiğini biliyoruz. Bugüne kadar, Nakamoto’dan gerçekleşen tek işlem, kriptograf ve erken öncü Hal Finney’e gönderilen ünlü 10 BTC’ydi.

Bu milyon kripto paralar, genellikle “zombi paraları” olarak adlandırılanların veya Bitcoin’in ilk resmi borsa işlem fiyatından bu yana hareket etmemiş madeni paraların çoğunu oluşturur.

Arzın Bir Kısmına Erişilemez

Bitcoin’in arzının yaklaşık %7’si etkin bir şekilde erişilemez. Bu 21 milyon küçülüyor. Ancak bu sadece kayıp kripto paraların saf derecesinin yüzeyini çizer. Veriler, Bitcoin’in ilk günlerinden bu yana tomurcuklanmayan milyonlarca daha olduğunu gösteriyor.

Araştırma raporlarında, Cointime Economics, analistler David Puell ve James Checksurmise, 3,89 milyon ila 4,87 milyon kripto paranın kayıp olarak kabul edilebileceğini söylüyor. Bu tahmin, Satoshi’nin varlıklarının yanı sıra zombi paralarını da içerir.

YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.