a
coinnet

Bitcoin Ağı, Halving Sonrasında Düşük Ücret ve Hashrate Oranları

coinnet
coinnet

Üç günlük basit hareketli ortalamaya dayanarak, Bitcoin hashrate düşüş eğilimini sürdürdü. Saniyede yaklaşık 550 exahash (EH/s) ile kayıt oldu.

Yarılanmanın ardından, onchain maliyetleri önemli ölçüde azaldı ve işlem başına transfer ücretlerini gösteren veriler 1,50 ila 3,65 dolar arasında değişiyor.

Bitcoin Hashrate 16 Günde %19’luk Değişiklik

İstatistiklere göre, yedi günlük SMA’ya kıyasla daha fazla oynaklık ortaya koyan Bitcoin hashrate için üç günlük basit hareketli ortalama (SMA), 24 Nisan 2024’te 685 EH/s’lik bir zirve kaydetti.

Yedi günlük SMA için tüm zamanların en yüksek seviyesi (ATH) 655 EH/s’dir. 72 saatlik ortalama kullanılarak, ağdan yaklaşık 135 EH/s çıkarılmıştır. Sonuç olarak, ATH’den bu yana iki haftadan biraz fazla bir süre içinde, ağ hashrate’de %19,7’lik bir düşüş yaşadı.

Son ödül yarılanmasının ardından, onchain ücretleri 24 Nisan’dan bu yana önemli ölçüde azaldı. O tarihte, ortalama zincir ücreti 28 dolardı, ancak 16 gün sonra sadece 0.00006BTC’ye veya işlem başına 3,65 dolara düştü. mempool.space’den gelen güncel veriler, düşük ve yüksek öncelikli işlemler için ücretlerin sırasıyla 1,50 ila 1,96 dolar arasında değiştiğini gösteriyor. Bu indirimlere rağmen, mempool’daki 216.000’den fazla işlem hala onay bekliyor.

Günlük onaylanan işlemlerin sayısı yüksek kalırken, her üç kullanıcı türü de Bitcoin ağında sanal bayt (sats/vB) başına daha az satoshi ödemeyi tercih ettiğinden, ücretler önemli ölçüde daha düşüktür.

Aynı zamanda, Bitcoin madencileri, bu hafta %3 oranında düşerek birim başına 60.000 doların üzerinde bir pozisyonu korumak için mücadele ediyor. BTC’nin piyasa değerindeki dalgalanmalarla mücadele ediyor. Düşük ücretler ve daha düşük ödüllerle birleştiğinde, hash fiyat veya günlük petahash başına saniye başına maliyet (PH/s) yaklaşık 48 dolara düştü. Hashprice düşmeye devam ettikçe, genel hash gücünü azaltmada önemli bir faktör olan karlılık azalır.

YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.