a
coinnet

BTC Yükselişinde Bitcoin ETF Girişleri 222 Milyon Dolara Ulaştı

coinnet
coinnet

Bitcoin fiyatı, yatırımcıların dijital varlıklara odaklanmış gibi göründüğü için, son 24 saat içinde 67.000 dolarlık bölgeyi geçti. Bu da bugün yukarı yönlü ivmesini sürdürdü.

Bu arada, birkaç piyasa uzmanı, Bitcoin fiyatındaki mevcut ralliyi ABD’nin dikkate değer girişine bağlıyor. Spot Bitcoin ETF girişleri yine önemli bir seviyeyi gördü.

ABD Bitcoin ETF 222 Milyon Dolarlık Giriş Kaydetti

Bitcoin fiyatı, son 12 ayda %145’in üzerinde bir ralli ile kanıtlandığı gibi, geçen yıldan bu yana kayda değer bir ivme kazandı. Özellikle, spot Bitcoin ETF, bu yıl şimdiye kadar kripto para sektörünün güvenini güçlendirmiş gibi göründü.

Farside Investors’ın son verilerine göre, ABD Spot Bitcoin ETF’leri toplamda 221,5 milyon dolarlık bir giriş kaydetti. Özellikle, Fidelity’nin FBTC’si 99,4 milyon dolarlık bir akınla listenin başında yer aldı. Öte yandan, Grayscale GBTC de 31,6 milyon dolarlık bir giriş kaydederek yatırımcıların güvenini artırdı.

Özellikle, bu hafta, yatırım aracına genel giriş, yatırımcıların kriptoya olan güvenini yansıtan 948,3 milyon dolara ulaşması dikkat çekiciydi.

Fiyat Yükselirken Piyasa Tepkisi

Bloomberg Kıdemli ETF analisti Eric Balchunas, son iki hafta içinde önemli bir akıma dikkat çekti. Analist, Bitcoin ETF’lerinin dayanıklılığını vurguladı.

Balchunas, bu girişlerin Nisan ayında yaşanan negatif akışları dengelediğini ve net değeri lansmanlarından bu yana yaklaşık “+12,3 milyar dolara” geri getirdiğini vurguladı.

Ancak, ETF ticaretinde yaygın olan hem giriş hem de çıkışları hesaba kattığı için bu rakamın önemini vurguladı. Ayrıca Balchunas, uzun vadeli beklentilerin olumlu kaldığını iddia ederek, bu dalgalanmalara karşı duygusal tepkilere karşı tavsiyede bulundu.

YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.