a
coinnet

Kripto Yatırım Fonları, İlk Çeyrekte 2,4 Milyar Dolar Topladı

coinnet
coinnet

2024’ün ilk çeyreğinde kripto piyasası fon toplama başarısı gösterdi. Yeni girişlerin ortasında piyasa duyarlılıklarındaki bir dönüşün ardından 2,4 milyar dolara ulaşıldı. Yeni bir PitchBook raporu, kripto para piyasasında yatırım rakamlarında çeyrekten çeyreğe büyük bir sıçrama gösteriyor.

Rapora göre, sektör yılın ilk üç ayında 518 anlaşmadan 2,4 milyar dolarlık bir giriş gördü. Bu rakam, bir önceki çeyreğe göre yatırımlarda %40,3’lük bir artışa işaret ediyor. Bu, 2023’ün 4. çeyreğinde kaydedilen artan zincir içi aktivitesi göz önüne alındığında büyük bir sıçramadır.

Kripto Yatırım Fonları İlgi Gördü

Anlaşma hacmi veya işlem sayısı geçen çeyrekte %44,7 arttı. Varlık fiyatlarındaki artışla bu yıl piyasa değerlemeleri yükseldi. PitchBook analistleri, yıl boyunca yatırım rakamlarında istikrarlı bir artış görmeyi bekliyor. Kripto yatırım fonları hakkında;

Proje öncesi/proje aşaması için 21,8 milyon dolardı; erken aşama, 72,0 milyon dolar; ve geç aşama, sırasıyla %85, %148,3 ve %7,6’lık yıllık artışları temsil eden 51,1 milyon dolardı.

EigenLayer Paketi Yönetiyor

Rapora göre, altyapı başlangıcı 100 milyon dolarlık fonla EigenLayer tarafından yönetilen en yüksek girişi gördü. Tamamen Homomorfik Şifreleme (FHE) geliştiren bir kripto şirketi olan Zama 73 milyon dolarlık giriş gördü.

Bununla birlikte, çeyreğin en büyük anlaşması, değerlemesini 1,1 milyar dolara çıkaran 106 milyon dolarlık yapay zeka oldu. Anlaşmalar, kurumlar kripto pazarına yatırım yaptıkça birkaç firma için daha yüksek değerlemelerle geldi.

Raporda, “medyan rakamlar, proje öncesi/proje aşaması için 2,7 milyon dolar, erken aşama için 5,0 milyon dolar ve geç aşama için 5,8 milyon dolar olarak kayıt etti. 2023’ün tam yılına göre sırasıyla %24,9’luk bir artışı, %25,0’lık bir artışı ve %9,7’lik bir düşüşü temsil ediyor” dedi.

Kripto Piyasaları Kurumsal Akışlarda Yükseliş Görüyor 

Yatırımdaki artışı teşvik eden en önemli faktör, kripto fiyatlarının aylardır kaydedilmeyen yüksek seviyelere dokunduğunu gören birinci çeyrekteki boğa piyasasıydı. Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından spot Bitcoin ETF’lerinin onaylanması, kripto piyasasındaki kurumsal yatırımcılardan yeni bir akış dalgasını tetikledi.

YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.