a
coinnet

Ethereum Fonları, ETF Belirsizliğinde Büyük Çıkışlar Görüyor

coinnet
coinnet

Varlık yönetimi firması CoinShares’e göre, dijital varlık ürünlerinin aynı dönem için 932 milyon dolarlık girişe tanık olmuştu. Ancak buna karşın, Ethereum (ETH) kripto fonları haftalık 23 milyon doların üzerinde çıkışlar gördü. Çıkışlar, SEC’in ABD’de bir spot ETH borsa yatırım fonunu (ETF) onaylama olasılığına dair artan bir şüpheciliğe bağlı.

Bitcoin, 942 milyon dolarlık giriş çekerek tercih edilen varlık olarak kaldı. Short Bitcoin pozisyonlarına yönelik ihmal edilebilir bir miktar vardı. Bu da genel olarak olumlu bir yatırımcı görünümüne işaret etti.

Altcoinler ayrıca Solana, Chainlink ve Cardano’nun sırasıyla 4,9 milyon dolar, 3,7 milyon dolar ve 1,9 milyon dolar almasıyla girişler yaşadı.

Fonlarda Giriş ve Çıkışlar

Genel işlem hacmi, Mart ayında görülen 40 milyar doların tam tersi olarak hafta için sadece 10,5 milyar dolardı. Girişlerdeki artış, Çarşamba günü yayınlanan beklenenden daha düşük bir Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) raporuna doğrudan bir tepki gibi görünüyor. Son üç işlem günü haftanın toplam girişlerinin %89’una katkıda bulunuyor. Bu model, Bitcoin fiyatlarının bir kez daha faiz oranı beklentilerine yakından bağlı olduğunu gösteriyor.

Bölgesel olarak ABD, 1 milyar dolarlık girişlerle suçlamayı yönetti. Ocak ayındaki ETF lansmanından bu yana 16,6 milyar dolarlık önemli çıkışlar yaşayan Grayscale, 18 milyon dolarlık ilk girişlerini kayda değer bir değişimle gördü.

İsviçre ve Almanya’da da sırasıyla toplam 27 milyon dolar ve 4,2 milyon dolar olan küçük girişler kaydedildi. Diğer taraftan, Hong Kong ve Kanada 83 milyon dolar ve 17 milyon dolarlık çıkışlarla karşı karşıya kaldı.

Blok zinciri hisse senetleri zorlu bir yılla karşı karşıya kaldı. Şu ana kadar 20 haftanın 14’ünde çıkışlar ve 512 milyon dolarlık kümülatif bir çıkışla sonuçlandı.

YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.