a
coinnet

Kripto Paralardan Vergi Alınacak Mı? Bakan Şimşek Açıklandı

coinnet
coinnet

Son birkaç gündür kripto paralar hakında vergi alınacağı haberleri yayıldı. Bu haberlerin yayılmasının ardından yetkili kişiden açıklama geldi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, son noktayı koyan bir açıklama yaptı.

Türkiye, hisse senetlerinden ve kripto para birimlerinden elde edilen karlar üzerindeki vergilendirmeyi reddetti. Ancak finansal işlemler üzerindeki vergiyi düzenleme çabalarının bir parçası olarak bir işlem vergisi üzerinde araştırma sürüyor.

Bakan Şimşek’ten Açıklama Geldi

Sosyal medya üzerinden borsa ve kripto para vergi iddiaları bir anda gündem oldu. Yatırımcılar bu konu hakkında yorumlarda bulundu. Türkiye, hisse senetlerinden ve kripto paralardan elde edilen karlara vergi koyma planlarını reddetti, ancak işlemlerde “çok sınırlı” bir vergi önerdi.

Bloomberg’e göre, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimsek, Ankara’da verdiği bir röportajda, konuya açıklık getirdi. Hükümetin varlıklar üzerinde “çok sınırlı” bir işlem vergisi düşündüğü belirtti. Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek,

Hedefimiz vergide adalet ve etkinliği sağlamak vergilendirilmemiş hiçbir alan bırakmamaktır. Bu çerçevede üzerinde çalıştığımız vergi paketiyle ilgili bu aşamada söyleyeceğimiz tek şey; kripto varlıklar ve hisse senedinde kazanca dayalı bir vergi öngörmüyoruz.

Kazanç üzerinden bir vergilemeyi şu anda gündemimize almadık. Daha çok işlem bazında, çok sınırlı belki bir ücret, bir vergileme söz konusu olabilir ama Yüce Meclisimizin takdirinde olan konular… Bu aşamada benim daha fazla bir şey söylemem doğru olmaz.

YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.