a
coinnet

Bitcoin Fiyatı, 63.000 Doları Geçti: İşte 3 Önemli Nedeni…

coinnet
coinnet

Geçtiğimiz hafta sonu boyunca, Bitcoin (BTC) önemli bir ralli göremedi. Haftaya ise Bitcoin fiyatı 63.000 doların üzerine çıktı. Cuma günü 60.000 doların altına düştüğünden bu yana %5,6’lık bir artış.

Bitcoin Fiyatı

Beklenmedik artış, büyük haber tetikleyicilerinin olmamasına rağmen meydana geldi. Altta yatan nedenlerle ilgili spekülasyonlara ve analizlere yol açtı. İşte bu hafta sonu fiyat hareketini açıklayabilecek üç temel faktöre derinlemesine bir bakış.

Gizemli Bitcoin Balina Etkinliği

DeFi2’ye göre, Bybit’te bir numaralı yatırımcı ve DeBank’ta önde gelen bir cüzdan, gizemli bir “balina” Binance sürekli vadeli işlem piyasasında aktif olmuştur. DeFi2, bu kuruluştan önemli bir satın alma faaliyetine dikkat çekti. 

Yerel BTC Cuma günü en düşük seviyelerden bu yana, bu hafta sonu neredeyse tüm sıçrama, piyasanın en düşük likidite saatlerinde bir seferde 500 BTC bloğunda 450 milyon doların üzerinde satın alma elde eden Binance Perps’teki tek bir kuruluştan geliyor.

Açık Faiz Oluşturma

Kripto yatırımcısı Daan Crypto Trades, vadeli işlem piyasasının Bitcoin fiyatı hareketlerine nasıl katkıda bulunduğuna dair içgörüler sağladı. Odak noktası, piyasa duyarlılığının ve gelecekteki potansiyel oynaklığın kritik bir göstergesi olan açık faiz ve piyasa fiyatı arasındaki ilişkiydi.

Bu yükseliş sırasında, çoğunlukla birkaç nispeten küçük kısa sıkıştırma ve aradaki bazı uzun karlarla Açık Faiz artışını gördük. Bence 60 bin dolarlık bölgeden, fiyat daha yüksek taşlamaya devam ederse sıkılması gereken bir sürü su altı shortu var. Daan, “Bu 65 bin dolarlık bölge hala dikkat edilmesi gereken büyük bir alan” yorumunu yaptı.

Teknik Koparma

Katkıda bulunan bir diğer faktör, muhtemelen piyasa ivmesini değiştiren Bitcoin için teknik bir kırılmaydı. Popüler kripto analisti CRG hafta sonu fiyat hareketini “bir kırılmanın güzelliği” olarak nitelendirdi. Hem finansman oranlarının hem de sürekli vadeli işlem bazının sabit kaldığını ve bunun genellikle güçlü bir piyasa hareketinden önce geldiğini vurguladı.

Teknik analiz, Bitcoin fiyatı Haziran başında yaklaşık 72.000 dolara ulaştığından beri yürürlükte olan azalan bir trend çizgisini kırdığını gösteriyor. CRG tarafından belirtildiği gibi, 4 saatlik Binance grafiğinde bu trend çizgisini kırmak, son düşüş eğiliminden potansiyel bir geri dönüşe işaret ediyor.

YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.