a
coinnet

Deutsche Digital Assets, İlk Bitcoin ETP İşlemini Başlattı

coinnet
coinnet

Deutsche Digital Assets (DDA), Xetra’da ilk Makro Bitcoin Borsasında İşlem Gören Ürünü (ETP) piyasaya sürdü. Bu yenilikçi ETP, kripto para yatırımına yeni bir yaklaşım sunarak, makroekonomik faktörlere dayalı olarak Bitcoin maruziyetini dinamik olarak optimize etmeyi amaçlamaktadır.

Özellikle, listeleme, potansiyel kazançları makroekonomik risklerle dengelemek isteyen yatırımcılar için önemli bir kilometre taşını işaret ediyor. 

Deutsche Digital Assets Makro Bitcoin ETP’yi Piyasaya Sürüyor

Deutsche Digital Assets, şu anda Deutsche Börse’nin Xetra’sında işlem görüyor. DDA Bitcoin Macro ETP ile çığır açan bir yatırım aracı tanıttı. Bu ETP, Bitcoin riskini mevcut makroekonomik koşullara göre dinamik olarak ayarlayarak öne çıkıyor.

Özellikle, bu strateji, olumsuz ekonomik senaryolara maruz kalmayı yönetirken yatırımcılara Bitcoin’in büyüme potansiyelinin benzersiz bir karışımını sunmayı amaçlamaktadır. Duyuruya göre, Makro Bitcoin ETP tamamen Compass FT DDA Bitcoin Makro Tahsis Endeksi (DDAMACRO) içinden oluşan ve Coinbase Custody International Ltd. ile güvenli bir şekilde tutulan bir kripto para sepeti tarafından desteklenmektedir.

Bu arada, hem Bitcoin (BTC) hem de USD Coin’i (USDC) birleştirerek ETP, uzun vadeli risk yönetimini geliştirerek maruziyeti optimize etmek için temel ekonomik göstergelerden yararlanır.

DDA Baş Ürün Sorumlusu Dominik Poiger, ETP’nin yenilikçi doğasını vurgulayarak;

Bitcoin Makro ETP’miz sadece bir ürüne sarılmış başka bir kripto para birimi değildir. Olumsuz makroekonomik ortamların yarattığı riskleri azaltırken yatırımcılara Bitcoin’in potansiyel yükselişini sunar. Bu akıllı beta yaklaşımı, geleneksel kripto ETP’lerine kıyasla daha rafine bir yatırım stratejisine olanak tanır.

Kripto Yatırımlarında Devrim Yaratıyor

DDA’daki nicel stratejilerden sorumlu Marc des Ligneris, bu ürünün birçok perakende ve kurumsal yatırımcıyı kripto para birimlerinden caydıran oynaklık ve düşüş endişelerini ele aldığını söyledi. ETP, önemli makroekonomik baskılara yanıt olarak maruziyeti dinamik olarak azaltarak yatırım riskini daha verimli bir şekilde yönetmeyi amaçlamaktadır.

Özellikle, DDA Bitcoin Makro ETP, Bitcoin sistematik ve dinamik bir yaklaşım sağlayan kripto para yatırımında önemli bir ilerlemeyi temsil eder. 3 Temmuz 2024’ten beri Xetra’da bulunan ETP, maksimum koruma sağlamak için “soğuk depoda” tutulan varlıklarla %2.00 toplam gider oranı ve kurumsal düzeyde güvenlikten yararlanır.

YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.