a
coinnet

Siber Kesinti Bitcoin Fiyatına Yaradı: 66 Bin Doların Üzerine Çıktı

coinnet
coinnet

Bitcoin fiyatı, 5 Temmuz’da son düşüşünden hızla toparlandı. Son altı ayın en düşük seviyesi olan 53.500 dolardan tekrar yükseldi. Şimdi de 66.000 dolar seviyesini geri kazandı ve Mart ayında ulaşılan tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 73.700 doları yeniden test etmeye odaklandı.

Bu canlanma, dünya çapındaki büyük havayolları, tıbbi tesisler, şirketler ve polis güçlerinin Microsoft’un bulut bilişim hizmetlerini etkileyen büyük bir bilgi teknolojisi (BT) kesintisiyle ortaya çıkıyor.

Küresel Siber Kesintiden Etkilenmeyen Bitcoin Fiyatı

Siber güvenlik firması CrowdStrike, yanlış giden bir “rutin yazılım güncellemesine” bağlayarak kesintilerin nedenine ışık tuttu. Halkı güvenceye almak için CrowdStrike, olayın bir güvenlik ihlali veya siber saldırı olmadığını vurguladı.

Şirket daha sonra etkilenen bazı bilgisayarları otomatik olarak onaran yeni bir yazılım güncellemesi yayınladı. Bununla birlikte, bazı sistemler manuel olarak yeniden başlatma ve yama gerektirdi ve bu da önemli gecikmelere neden oldu.

Microsoft, Cuma sabahı geç saatlerde 365 uygulama ve hizmetlerinin kurtarıldığını duyurdu. Ancak bazı bireysel müşteriler hala etki yaşayabilir.

İlginç bir şekilde, BT kesintisinin neden olduğu kaosun ortasında, kripto para birimi fiyatları etkilenmeden kaldı. ABD Senatörü Cynthia Lummis’in dikkatini çekti.

Kripto yanlısı ve Bitcoin duruşuyla tanınan Senatör Lummis, yaygın siber kesintilerin ortasında Bitcoin fiyatının direncini vurgulamak için sosyal medya platformu X’e (eski Twitter) gitti ve şunları söyledi: “Yaygın siber kesintilerden hangi para biriminin etkilenmediğini biliyor musunuz? Bitcoin. Numeris’te Vires.”

Bitcoin’in yukarı yönlü yörüngesi güçlü olsa da, Bitcoin’in fiyat artışına zorluklar doğurabilecek 67.600 $, 68.380 $ ve 69.700 $ düşüş eşikleri ile kaydedilen hedefine ulaşmadan önce çeşitli fiyat seviyelerinde dirençle karşılaşabilir.

YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.