a
coinnet

WazirX, Hack Saldırısının Ardından 11 Milyon Dolarlık Ödül Koydu

coinnet
coinnet

Hindistan kripto ticaret platformu WazirX, bilgisayar korsanlarını yakalamak ve fonları kurtarmak umuduyla 11 milyon dolarlık bir ödül teklif etti.

Bu haftanın başlarında büyük bir hack’e maruz kaldıktan sonra, Hint kripto para borsası WazirX 11 milyon dolarlık bir ödül açıkladı. Bu, halkın çalınan fonların geri kazanılmasına yol açabilecek ava katılabileceği umuduyla.

WazirX Hack: Sonu Görünür Mü?

Borsa ile ilgili hack’lerde kısa bir süre durduktan sonra, WazirX 18 Temmuz’da 230 milyon dolarlık bir hack’e maruz kaldığında eğilim değişti. Saldırı benzeri görülmemişti ve bilgisayar korsanı birçok altcoin’i hortumladı. Coingape tarafından daha önce bildirildiği gibi, bilgisayar korsanı 5,4 trilyondan fazla SHIB çaldığı için Shiba Inu en büyük sıkıntıyı yaşadı. Ek olarak, sömürücü ayrıca diğerleri arasında 15.298 Ethereum, 20.501.141 MATIC ve 640.2 milyar PEPE çaldı.

Bu fonları telafi etmek amacıyla borsa, 11 milyon dolarlık ödül programının herkese açıldığını söyledi. Bounty, Track and Freeze ve White Hat Recovery dahil olmak üzere iki yöne ayrılmıştır.

Takip et ve Dondur seçeneğinde, ilgilenen katılımcılar fon akışını izlemeye yardımcı olabilir. Kullanıcılar, WazirX hack beynine ait cüzdanların tanımlanmasına ve dondurulmasına yol açan herhangi bir eylem için 10.000 dolarlık bir ödül kazanabilirler.

Bunun gibi ödüllerin geçmişte olumlu sonuçlar verdiği bilinmektedir. Ticaret platformu, bu stratejinin fonları kurtarmak için hızlı ve daha verimli bir araç olarak ortaya çıkabileceğine inanıyor. Bilgisayar korsanları, çalınan parayı gönüllü olarak iade ederlerse Beyaz Şapka etiketlerini de toplayabilirler. Ancak, daha önceki raporlar, faillerin çalınan varlıkların bir kısmını Ethereum’a dönüştürdüğünü doğruladı.

YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.