a
coinnet

Binance Raporu: DeFi TVL, Bu Yıl Yüzde 42 Artış Gördü

coinnet
coinnet

Yeni bir Binance raporu, yılın ilk yarısında %72 artarak 94,1 milyar dolara yükselen rakamlarla merkezi olmayan finans (DeFi) faaliyetinde bir artış olduğunu söyledi.

DeFi alanı, yılın ilk altı ayında toplam değer kilitli (TVL) %72,8’lik bir artışla 94,1 milyar dolara yükselerek girişler kaydetti. Bu büyüme, dijital varlık piyasasının hemen hemen tüm sektörlerinde, duygular yükselmeye devam ederken görülüyor. Kripto piyasası, spot Bitcoin ETF’lerin onaylanmasının ardından büyük kurumsal girişler yaptı.

DeFi Aktivite ve Hacimleri

Merkezi olmayan finans, daha geniş pazar artışları kaydettikçe bu yıl artan hacimler gördü. Kripto para borsası Binance tarafından yapılan yakın tarihli bir piyasa güncellemesi, TVL’nin 54,4 milyar dolardan 94,1 milyar dolara yükseldiğini gösteriyor. Bu, son altı ayda %72’lik bir büyümeye işaret ediyor. Raporda şu açıklama dikkat çekildi;

Bu büyüme, ana akım ve niş pazarlar da dahil olmak üzere DeFi’deki hemen hemen tüm alanlara fayda sağladı, çeşitli protokollerin ortaya çıkmasını teşvik etti ve daha önce erişilemeyen finansal ilkeller için zincir içi erişim kanalları sağladı… Web3 oyun sektörü güçlü bir ilk çeyrek geçirdi, ancak ikinci çeyrekte oyun projesi belirteçlerinin ve diğer altcoin pazarlarının piyasa değeri keskin bir şekilde düştü.

Daha geniş pazar, yıllık (YTD) %37’lik bir büyüme ile 2,27 trilyon dolarlık bir piyasa değerine yükseldi. 2024’ün ilk çeyreğinde, piyasa değeri yatırımcıların ilgisinin yenilenmesinin ardından 2023’ten %60’a çıkarak 2,5 trilyon doların üzerindeydi. Rapora göre, son altı ay katman 2 zincirlerinde bir airdrop sezonu oldu. Özellikle, teşvik edilen programlar TVL’yi %90’lık bir büyümeye işaret eden 43 milyar dolara yükseltti.

Stablecoin’ler, Terra’nın çöküşünden önce benzer bir yörüngenin 2022 zirvesinin %14’ünde kaldığını gördü. Ancak, satışlar düştükçe fungible olmayan tokenlar (NFT’ler) değişken olmaya devam etti.

YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.