a
coinnet

WazirX, INR Fonlarının Siber Saldırıdan Etkilenmediğini Söyledi

coinnet
coinnet

Hintli kripto borsası Wazirx, 230 milyon doların üzerinde hırsızlıkla sonuçlanan son siber saldırı hakkında bir güncelleme sağladı.

Wazirx’in kurucu ortağı Nischal Shetty, borsanın platform mevduatlarını, para çekmelerini ve ticaretini geri yüklemek için çeşitli stratejiler araştırdığını belirtti. Kullanıcılara Hindistan rupisi (INR) fonlarının güvende olduğuna ve çalınan fonları geri alma çabalarının devam ettiğine dair güvence verdi.

Wazirx, 230 Milyon Dolarlık Siber Saldırı Hakkında Güncellemeler

Hindistan kripto para borsası Wazirx, platformundan 230 milyon doların üzerinde hırsızlıkla sonuçlanan son siber saldırıyla ilgili bir güncelleme sağladı. Wazirx’in kurucu ortağı Nischal Shetty, Salı günü sosyal medya platformu X’te “müşterilerimize yardımcı olacak bir çözüm bulmaya çalışan çeşitli potansiyel ortaklara ulaştığını” paylaştı. Açıkladı:

Platformun para yatırma/çekme/ticaretini etkinleştirmeye yardımcı olabilecek çeşitli yönler buluyoruz. Birkaç fikrimiz var, ancak ne kadar uygulanabilir olduklarını araştırmak için onları daha fazla ortaya çıkarmamız gerekiyor. Bu sorunla ilgili birçok yardım çağrısı alıyorum.

Shetty, “Suçluları bulmak ve fonları kurtarmak için kolluk kuvvetleriyle aktif olarak çalışıyoruz” diye ekledi. Şu anda, Wazirx’te para yatırma, çekme ve işlemler tüm kullanıcılar için duraklatıldı.

Saldırıya yanıt olarak Wazirx, çalınan varlıkları kurtarmak için 23 milyon dolarlık bir ödül programı başlattı. Borsa Salı günü “Şu ana kadar Bounty Programımız için 133 giriş aldık ve şu anda bunları inceliyoruz” dedi ve ekledi;

230 milyon doların üzerindeki siber saldırının etkisi müşterilerimizin dijital varlıkları üzerinde… INR fonları bu saldırıdan etkilenmiyor.

YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.