a
coinnet

Grayscale’in Ethereum ETF Çıkışları Hareket Getirdi

coinnet
coinnet

Ethereum ETF’leri, Grayscale’in ETHE’si 19 günlük bir çıkış serisini sona erdirirken bir toparlanma gördü. Piyasa oynaklığının ortasında yenilenen yatırımcı güveninin sinyalini verdi.

Spot Ethereum ETF’leri, piyasadaki önemli bir değişimin etkisiyle haftalarca süren durgun faaliyetten sonra girişlerde yeniden canlanmaya tanık oldu. Dahası, en önemli Ether ETF’lerinden biri olan Grayscale’in ETHE’si, 12 Ağustos Pazartesi günü 19 günlük çıkış serisini sona erdirerek önemli bir ana işaret etti.

Ek olarak, bu gelişme, ETH ETF’ler için daha geniş pazarın Bitcoin ETF’lerinin ardından ivme kazanmak için mücadele etmesiyle geliyor. BTC ETF’leri, yatırımcı ilgisini çekmede sürekli olarak Ether muadillerini geride kaldı.

Ethereum ETF Performansı

Piyasa değerine göre ikinci en büyük kripto olan Ethereum, yakın zamanda 2.000 doların altındaki seviyelerden kurtuldu. 3.000 $ işaretini kırabileceğine dair iyimserliği ateşledi. Ancak, yükseliş ivmesi azaldıkça bu iyimserlik azaltıldı ve fiyat kritik direnç seviyelerine ulaşamadı. Yukarı doğru hareketin sürdürülememesi, yatırımcılar arasında Ethereum’un kısa vadeli düşüş görünümü hakkında endişelere yol açtı.

Ancak, geçen haftaki ETH ETF haftalık girişleri pozitifti. En son verilere göre, Ether ETF’lerin kümülatif girişleri sadece 5 milyon dolara ulaştı. Geçen Çarşamba gününden bu yana kaydedilen çıkışlardan bir kaymaya işaret ediyor. Buna rağmen, özellikle Grayscale’in ETHE’sinden çıkışların sona ermesiyle birlikte iyileşme belirtileri var.

Tutarlı çıkışlarla baskı altında olan Grayscale’in ETHE ETF’si, düşüş eğiliminde bir kırılma gördü. 12 Ağustos Pazartesi günü ETF, yatırımcı duyarlılığında potansiyel bir değişimin sinyalini veren sıfır akış bildirdi. Bu, 19 günlük bir çıkış serisinin sonunu işaret etti ve Ethereum ETF pazarı için bir dönüm noktası olabilir.

Fidelity ve Bitwise’dan olanlar da dahil olmak üzere diğer ETH ETF’leri de mütevazı olsa iyileşme belirtileri gösterdi. Fidelity 4 milyon dolarlık giriş kaydederken, Bitwise 2.9 milyon dolar çekti. Ancak, Ethereum ETF alanındaki en büyük oyuncu olan BlackRock’un ETHA’sı aynı gün sıfır akış bildirdi.

Bitcoin ETF’leri ve Makroekonomik Bağlam ile Karşılaştırma

Ether ETF’leri mücadele ederken, Bitcoin ETF’leri daha istikrarlı bir giriş modelini korudu. Pazartesi günü, BTC ETF’leri ETH yatırım ürünlerini geride kalarak 27.8 milyon dolarlık giriş çekti. Ancak, BTC ETF piyasası zorluklardan yoksun değil.

Geçen hafta, bu Bitcoin fonları toplam 167 milyon dolar olan önemli çıkışlar yaşadı. Bu çıkış, potansiyel bir ABD durgunluğu ve gelecekteki Federal Rezerv faiz oranı kararlarını çevreleyen belirsizlik konusundaki yatırımcı endişelerinden kaynaklandı. Bununla birlikte, analistler BlackRock’un IBIT’inin yakında Satoshi Nakamoto’nun BTC holdinglerini geçmesini bekliyor.

YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.