a
coinnet

Chainlink ve Fireblocks Güçlerini Stablecoin İçin Birleştiriyor

coinnet
coinnet

Chainlink Labs ve Fireblocks kısa süre önce bankaların ve kurumların sorunsuz bir şekilde sabit para basmalarına yardımcı olmak için stratejik bir işbirliği yaptığını duyurdu.

Chainlink Labs ve blok zinciri şirketi Fireblocks kısa süre önce güçleri birleştirme planlarını açıkladı. Web3 endüstrisinde tartışmalara yol açtı. Firmalar, bu işbirliğinin bankalara ve kurumların sorunsuz bir şekilde sabit para işlemi ve ihraç etmesine yardımcı olma çabası olduğunu ortaya koydu. Bu arada, bu işbirliğinin belkemiği tokenizasyonu mümkün kılan yeni bir teknoloji çözümü olmaya devam ediyor.

17 Eylül tarihli bir basın açıklamasına göre, Chainlink ve Fireblock arasındaki stratejik işbirliği, bankalara ve kurumların küresel finans piyasasında sabit para basma ve işlem yapma konusunda yardımcı olma çabası olarak geliyor. Öncelikle, bu işbirliğiyle birlikte gelen yeni bir teknoloji çözümünün yardımıyla şirketler, stablecoin ihraççıları için uçtan uca tokenizasyon yeteneklerini artırmayı planlıyor.

İhraççılar için destek bolluğu, ihraç yardımlarından birlikte çalışabilirlik tesislerine kadar uzanmaktadır. Bağlam için, işbirliği, bir tokenizasyon motoru yardımıyla tokenize varlıkların ihracını denetleyecektir. Bu varlıkların, sabit paralar da dahil olmak üzere, saklama doğrultusunda güvenli bir şekilde basıldığı, dağıtıldığı ve yönetilebileceğinden emin olunur.

Ayrıca, “gelişmiş şeffaflık için rezerv kanıtı ile zincir üzerindeki stablecoin teminatını doğrulayabilir ve dolaşımdaki stablecoin’lerin değerini garanti etmeye yardımcı olabilir.” Ayrıca, bireylerin çözümün son teknoloji çapraz zincir altyapısıyla genel veya özel blok zincirleri arasında veri ve değer aktarabileceğini de sözlerine ekledi.

Chainlink’in yerel tokeni, bir önceki hafta %20’lik bir ralliden sonra bu hafta %8 düştü. LINK fiyatı şu anda 10,59 dolardan işlem görüyor. Gün içi en düşük ve zirvesi sırasıyla 10,43 dolar ve 10,82 dolar oldu. Ayrıca, kripto paranın 24 saatlik işlem hacmi bugün yaklaşık %8 artarak 180,42 milyon dolara yükseldi.

YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.