a
coinnet

Shezmu, Hacklenmiş Kripto Fonlarını Kurtarıyor

coinnet
coinnet

Kripto borç veren Shezmu, bugün erken saatlerde bir bilgisayar korsanlığı ihlalinde kaybettikten sonra yaklaşık 5 milyon dolarlık varlıkları geri almayı başardı.

Chaofan Shou, X’e borç verenin depolama kasasının ele geçirildiğine dair alarm verdi ve bunun gerçek bir hack mi yoksa halı çekme mi olduğundan emin olmadığını ima etti. Chaofan, saldırıda 4,9 milyon dolar değerinde ShezUSD tokenin çalındığını belirtti.

Daha sonra, başka bir X gönderisinde, borç verenin ekibi ShezmuUSD stablecoin kasasının sömürüldüğünü ve fonların kaybolduğunu doğruladı. Şirket, saldırganları bir ödül karşılığında fonları iade etmeye çağırdı ve saldırıyı takip eden hiçbir yasal yansımanın çıkmayacağına söz verdi.

Ekip, saldırgana fonları %10’luk bir ödülle iade etmesi için 24 saat verdi. Ayrıca, fonların belirlenen zaman diliminde iade edilmemesinin, ekibin konuyu yasal olarak yönlendirmesine neden olacağını belirtti.

Shezmu, Önemli Fon Kurtarışı

Bilgisayar korsanı, Shezmu’yu ödülü %20’ye yükseltmeye ikna etti. Bilgisayar korsanıyla zincir üzerinde bir tartışmanın ardından ekip, çalınan fonların %80’ini hazinesine geri aldı. Ekip, bilgisayar korsanına cüzdanının bir KYC borsasına bağlı olduğunu ve bilgisayar korsanı fonları iade ederse, olayın beyaz şapkalı bir hack olarak kabul edileceğini hatırlattı.

Olaydan birkaç saat sonra ekip çalınan Dai tokenlerini cüzdana aldı. İlk başta, bilgisayar korsanı 282.18 Ether, ardından 137 WETH gönderdi.

Ekip, yatırımcılarını ve protokol kullanıcılarını bir sonraki duyuruya kadar şimdilik platformun Oasis kasasıyla etkileşimde bulunmamaya çağırdı.

Benzer bir olayda, bir Hint kripto borsası olan WazirX’in yakın zamanda saldırıya uğradığı ve 230 milyon dolar değerinde fon kaybına neden olduğu bildirildi. Ancak borsa, fonları takip etmek için pek bir şey yapmadı. Ayrıca, WazirX saldırıya uğradığını resmi olarak kabul etmedi ve fon kaybı için koruyucusunu suçladı.

Son zamanlarda borsa, CoinSwitch adlı başka bir rakip borsa da dahil olmak üzere müşterilerden yasal tehditler aldı.

YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.