a
coinnet

Yatırımcılar Takipte! Bitcoin ve Ethereum Opsiyonları Son Buluyor…

coinnet
coinnet

Güçlü BTC fiyat rallisinin ortasında, opsiyonların sonlanması geliyor. Bitcoin ve Ethereum, opsiyonları, 4. çeyreğe doğru daha fazla ralliyi sürdürmek için kilit seviyeleri savunan boğalarla üç ayda bir sona ermeyle karşı karşıya.

Bitcoin (BTC) fiyatı, 1 Ağustos’tan bu yana ilk kez 65.000 dolar seviyelerini aşarak Cuma opsiyonlarının sona ermesi öncesinde büyük bir güç gösteriyor. Toplam 5,8 milyar dolarlık BTC opsiyonunun bugün sona ermesi bekleniyor. Benzer şekilde, 1,9 milyar dolarlık varsayımsal değere sahip ETH opsiyonları bugün sona erecek.

Bitcoin ve Ethereum Opsiyonları Sona Erecek

Deribit verilerine göre, toplam 89.027 Bitcoin seçeneği bugün 5,8 milyar dolarlık bir değerle ve 0,64 dolarlık bir put çağrısı oranıyla sona erecek. Önümüzdeki yükseliş duyarlılığını düşündürecek. Ayrıca, BTC seçenekleri için maksimum ağrı noktası şu anda 59.000 dolar.

Bildiğimiz gibi, 65.000 dolar tarihsel olarak Bitcoin için büyük bir direnç olmuştur. Bu nedenle, Bitcoin fiyat rallisinin devam etmesi için boğaların bu seviyeyi savunması gerekiyor. Bitcoin fiyatı şu anda 65.365,65 dolardan işlem görüyor ve son on yılda en yüksek Eylül kazançları var.

Öte yandan, spot Bitcoin ETF’leri Perşembe günü büyük girişler gördü ve bu da varlık sınıfına yönelik kurumsal talebin bozulmadan kaldığını gösteriyor. Mevcut opsiyonların sona ermesi hakkında konuşan kripto türevleri borsası Deribit’in CEO’su Luuk Strijers şunları söyledi:

Süresi dolan BTC opsiyonlarının yaklaşık %20’si parada. Bu daha büyük sona ermenin, yatırımcılar pozisyonlarını kapattıkça veya devirdikçe piyasa oynaklığını veya faaliyetini artırması muhtemeldir. Bu da fiyatı etkileyebilir.

Üç aylık teslimatın pozisyonlarda değişimler ve serbest bırakma marjları getirmesiyle, büyük sözleşmeler arasında zımni oynaklık (IV) düşük olmaya devam ediyor. IV devam eden aşağı yönlü baskıyla karşı karşıya kalıyor. Önümüzdeki iki hafta 4. çeyrekte potansiyel kazançlar için pozisyonlar kurmak için ideal bir zaman sunacak.

BTC’nin yanı sıra, 1,9 milyar dolar değerindeki 718.000 ETH opsiyonu da 0,47’lik bir satış/alım oranı ve maksimum 2.500 dolarlık bir ağrı noktası ile sona erecek. Ethereum fiyatı, finansman oranlarıyla güç gösterdi. Bu da 3.000 dolara olası bir ralli olduğunu düşündürdü. Bitcoin ve Ethereum opsiyonlarının sona ermesi yakından izlenecek gibi duruyor.

YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.