a
coinnet

Bitcoin ETF Girişleri, Bu Hafta Boyunca 1 Milyar Doları Aştı

coinnet
coinnet

ABD spot Bitcoin ETF pazarı, BlackRock’un BTC varlıklarını artırmasıyla birlikte Federal Rezerv’in faiz indirimlerinin ardından talepte arttı.

ABD spot Bitcoin ETF piyasası, kurumlar BTC’den paylarını almak için acele ederken Fed faiz indirimi duyurularının ardından çok hızlı bir şekilde ısınıyor. Cuma günü, BTC ETF girişleri tek bir günde şaşırtıcı bir şekilde 495 milyon dolar olarak gerçekleşti. Böylece haftalık girişlerini 1 milyar doların üzerine çıkardı. En son rapor ayrıca BlackRock’un kendi ETF IBIT’inin varlıklarını artırmaya devam ettiğini gösteriyor.

Talepte Spot Bitcoin ETF

Fed faiz indirimlerinin ardından, yüksek işlem hacimleri tarafından desteklenen girişler her gün artmaya devam ettiği için spot Bitcoin ETF’ye olan talep fırladı. Bu, büyük talebin ortasında, düzenlenmiş ETF ürünlerinin yalnızca bu hafta 17.009’dan fazla BTC topladığını gösteriyor. Bu, BTC ETF’lerine güçlü kurumsal katılımı açıkça vurgulamaktadır.

Ark Invest’in ARKB’si, Cuma günü 203 milyon dolardan fazla girişle üst üste ikinci gün boyunca pakete liderlik etmeye devam ediyor. Fidelity’nin FBTC’si 123 milyon dolarlık girişle ikinci sırada yer alırken, BlackRock’un IBIT’i Farside Investors’tan gelen verilere göre 111,7 milyon dolarlık girişle üçüncü sırada yer aldı. Sadece bu üç oyuncu Cuma günü açık piyasadan 6.661 Bitcoin aldı.

450 Bitcoin’lik günlük BTC üretimi ile karşılaştırıldığında, Bitcoin ETF talebi çok yüksektir. Borsada işlem gören fonlar tarafından toplanan 17.000 Bitcoin ile birlikte, MicroStrategy tek başına bu hafta 7.000 Bitcoin’i aldı.

Bu, Bitcoin fiyatının neden güçlü hamleler yaptığını ve geçen hafta %5 ekleyerek güçlü hamleler yaptığını açıklıyor. BTC fiyatı 1,305 trilyon dolarlık piyasa değeriyle 66.071,29 dolardan %1,16 artışla işlem görüyor. Bu artış, yatırımcıların 2024’ün 4. çeyreğinde beklenen boğa koşusu öncesinde önceden hazırlanırken geldi.

BlackRock IBIT’i Satın Aldı

Dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock, son zamanlarda bir Bitcoin satın alma çılgınlığıyla birlikteydi. Böylece varlık sınıfına büyük bir destek sunuyor. Bitcoin’e kesinlikle uzun vadeli bir varlık ve artan enflasyonist baskıya bir koruma olarak bakıyor.

En son SEC dosyasına göre, varlık yöneticisi küresel tahsis fonu için spot Bitcoin ETF’sinin (IBIT) daha fazla hissesini satın aldı. BlackRock, şirket içi fonları için Bitcoin varlıklarını istikrarlı bir şekilde artırıyor. Küresel Tahsis Fonu için Cuma günü yaptığı bir portföy dosyasında firma, 31 Temmuz itibarıyla Haziran ayında sahip olduğu 43.000 hisseden önemli ölçüde daha fazla 198.874 IBIT hissesine sahip olduğunu bildirdi.

YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.