a
coinnet

Bitcoin Adreslerinin Kar Oranını Artırdı: Miktar, Yüzde 95’e Çıktı

coinnet
coinnet

Bitcoin’in 68.000 dolar işaretini aşmak için yaptığı son fiyat artışı, zincirdeki Bitcoin adreslerinin şaşırtıcı bir %95’ini kar durumunda yer aldı. Bu da toparlanmanın ortasında piyasa duyarlılığında bir patlamaya yol açtı.

Zincir içi veri firması IntoTheBlock tarafından paylaşılan verilere göre, Bitcoin adreslerinin yalnızca %3’ü şu anda parada, yani şu anda bu fiyatlarda bile kırılıyorlar. Ancak yalnızca %2’si paranın dışında veya mevcut fiyat seviyelerinde henüz gerçekleşmemiş bir kar görmediler.

Bitcoin Cüzdanları Kazançlarını Artırdı

Bitcoin, yeni balina cüzdanlarından önemli bir birikimin ardından gelen önemli bir fiyat toparlanmasının ortasında, geçen hafta %10’dan fazla yükseldikten sonra 68.600 dolardan işlem yapma sırasında.

Bu yeni Bitcoin balinaları, şu anda kripto para biriminin toplam arzının %9,3’ünü veya yaklaşık 132 milyar dolar değerinde Bitcoin’i elinde tutacak noktaya kadar agresif bir şekilde birikiyor. Bu balinalar, BTC dengeliliklerinin bugüne kadar %813’lük bir artışın ardından şu anda 1,97 milyon coin tutuyor.

Bu cüzdanların her biri 1.000 BTC’nin üzerinde ve ortalama bozuk para yaşı 155 günün altındadır. Bu cüzdanlar, Ocak ayında başlatılan velayet Bitcoin borsa yatırım fonlarının (ETF’ler) saklama cüzdanlarını ve cüzdanlarını içerir. Ancak borsaları ve madencileri hariç tutar.

Özellikle, spot Bitcoin ETF’leri, ABD’den onay aldıktan sonra bu yılın başlarında piyasaya sürüldü. Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, toplam girişlerde 20 milyar doları aştı. BlackRock’un iShares Bitcoin Trust’ı (IBIT) 22,4 milyar dolarlık girişle lider oldu.

Bu fonlar, geçen hafta 1,5 milyar dolardan fazla giriş gördükten sonra bu işarete ulaştı. IBIT’i Fidelity’nin FBTC ve ARK 21Shares’in ARKB’si izledi. Bugüne kadar yıllık çıkış gören tek spot Bitcoin ETF’leri, 1,79 milyon dolarlık çıkışla Hashdex Bitcoin ETF’si (DEFI) ve 20,1 milyar dolarlık çıkışla Grayscale’in GBTC’sidir.

Bloomberg kıdemli ETF analisti Eric Balchunas’a göre, bu fonlar, bir yıldan kısa bir süre içinde girişlerinin 20 milyar doları aştığını gördü. Yönetim altındaki varlıklarının toplamda 65 milyar dolar işaretinin üzerine çıktığını gördü. Bu rakam altın ETF’lerinin ulaşması için beş yıla ihtiyacı olduğunu söylüyor.

YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.