a

Bitcoin Yatırımı Daha Geniş Bir Kitleye Yayılıyor

coinnet
coinnet

Amerika’nın yatırım konusunda dev ismi Goldman Sachs, tekrardan kripto para birimleri ticaretini aktifleştirmesinin ardından ilk açıklamayı yaptı. Goldman Sachs’a göre, Bitcoin yatırımı yalnızca kurumsalların değil özel servet yönetimi sektörünün de ilgisini çekmeye başladı.

Kurumsal yatırım konusunda danışmanlık verdiğimiz müşterilerimizin neredeyse tamamı Bitcoin hakkında bilgi almak istiyor.” diye bir açıklama geldi. Goldman Sachs Küresel Piyasalar Bölümü Dijital Varlıklar Başkanı Mathew McDermott, yaptığı açıklamanın ardından sözlerine devam etti.

“Kurumsal anlamda birçok kişinin yatırımlarını kripto para birimlerine çevirmek istemesi ile sık sık karşılaşıyoruz. Ancak, bu hepsi değil. Özel servet yönetimi kısmında gördüğümüz ilgi de günden güne artıyor. Özel bankalar aracılığıyla hem iç hem de dış alım isteğinin arttığını tespit edebiliyoruz.”

Bitcoin yatırımı, özel servet yönetimi alanına da kaydığından dolayı özel servet yöneticisi sayısı da günden güne artıyor. Fakat, Bitcoin’e gerçekten sahip olamamak birçok kişiyi hayal kırıklığına uğrattığından dolayı vazgeçişler de olabiliyor. Burada da bazı yasal sıkıntıların gün yüzüne çıktığı görülmektedir.

Wealth Consulting Group CEO’su Jimmy Lee, Bitcoin yatırımı konusunda bir açıklamada bulundu. “Danışanlara Bitcoin ve diğer kripto para birimlerini almamaları konusunda ikna etme çabaları gerçekten çok moral bozuyor. Çünkü bu varlıkların fiyatları ani değişkenlik özelliğine sahip.”

Goldman Sachs’ın açıklamasına geri döndüğümüzde, 300 kurumsal müşterinin katıldığı bir anket ile karşılaşıyoruz. Bu ankete göre katılımcıların %40’lık bir oranı kripto para birimlerine sahip. %61’lik kısmı ise bu yıl bitene kadar fiyatının artmasını bekliyor.

Takipte Kalın!

Son dakika haberlerini anında öğrenmek için bizi takip edebilirsiniz. Twitter hesabımıza ulaşmak için lütfen linke tıklayın.

YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.