a

Satın Alınabilecek Yalnızca 3.4 Milyon BTC Kaldı

coinnet
coinnet

Chainalysis, Bitcoin yükselişinin sebebi olarak, kurumsal firmaların doyumsuz bir bir şekilde BTC satın almasına işaret etti. Dev kriptonun fiyatı mayıs ayından bu güne dek 2 katına çıkmış oldu.

BTC’nin fiyatı, Bitcoin’in Mayıs ayındaki üçüncü blok ödülünün yarıya inmesinden bu yana iki katından fazla arttı. BTC’nin değeri 11 Mayıs’ta, 8.566 $’dı. Şuan ise %110’luk bir artış gösterdi ve 18 bin dolar civarında bulunuyor.

Kripto analiz firması Chainalysis’in 19 Kasım tarihli raporuna göre, likidite seviyeleri ve döviz akışları, yarılanmadan bu yana önemli ölçüde değişti.

Chainalysis likit olmayan veya yatırımcı tarafından tutulan Bitcoin’i “şimdiye kadar aldıkları Bitcoin’in %25’inden daha azını gönderen cüzdanlar” olarak tanımlıyor. Geriye kalan cüzdanlar ise likit Bitcoin veya trader tarafından tutulan Bitcoin olarak sınıflandırılıyor.

Kurumsal Firmaların BTC Almasının Etkisi Büyük

Chainalysis’in verileri, yeni yatırımcılara sunulan Bitcoin sayısının bu yılın başlarında düşmeye başladığını, likit olmayan BTC’nin ise keskin bir şekilde arttığını gösteriyor. Chainalysis, şu anda likit olan Bitcoin sayısının 3,4 milyon kadar düşük olabileceğini iddia ediyor.

Firma azalmış olan likit miktarını, kurumsal firmaların yatırımlarına bağlıyor:

BTC satın almayı, Apple ve Google’a erken yatırım yapmakla karşılaştıran hedge fon yöneticisi Paul Tudor Jones gibi yüksek profilli yatırımcılar, toplam varlıklarının 50 milyonluk kısmını BTC’ye yatıran Square gibi şirketler likit miktarını düşüren en önemli faktör.

Bir düzineden fazla yüksek profilli kurumsal yatırımcıyı temsil eden kripto para fon yöneticisi Grayscale Bitcoin Trust, şu anda 500 binden fazla Bitcoin’i elinde bulunduruyor. Üstelik bu rakamın yarısı, son 6 ayda elde edildi.

Glassnode Studio, Bitcoin madencilik gelirlerinin yarıya inme seviyelerine geri döndüğünü bildirdi. Bir gün önce, madenciler, yarılanmanın hemen ardından kazancın yaklaşık üç katı olan günlük 21,2 milyon dolarlık bir yıllık gelir elde ettiler.

Ancak Bitcoin maksimalistleri çok heyecanlandırmadan önce, Ether fiyatının (ETH) aynı dönemde Bitcoin’den önemli ölçüde daha iyi performans gösterdiğini ve 11 Mayıs’tan bu yana 185 dolardan 482 dolara %160’ın üzerinde bir büyüme gösterdiğini de hatırlatmak gerekiyor.

Kaynak: Cointelegraph

YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.