a
coinnet

İngiltere’de Bitcoin Madenciliğine Yeni Çözümler Arıyor

coinnet
coinnet

Birleşik Krallık’ta bir kripto savunuculuk grubu olan Bitcoin Policy UK, yeni yönetimi ülkenin yenilenebilir enerji şebekesini desteklemek için Bitcoin madenciliğini düşünmeye çağırdı.

Bitcoin madenciliği, işlemleri doğrulayan karmaşık matematik problemlerini çözerek yeni Bitcoin’ler oluşturmayı içerir. Bir KPMGreport, Bitcoin madenciliğinin elektrik şebekelerini dengelemeye yardımcı olduğunu ve az kullanılan yenilenebilir enerji kaynaklarını kullandığını belirtti.

Özellikle, bu görüş, yakın zamanda Bitcoin madencilerinin eyaletin şebeke istikrarını artırmaya yardımcı olabileceğini öne süren Teksas Elektrik Güvenilirlik Konseyi (ERCOT) CEO’su Pablo Vegas’ın görüşüne benzer.

Neden Bitcoin madenciliği?

Raporda Bitcoin Policy UK, İngiltere’nin elektrik şebekesinin elektrifikasyon ve yenilenebilir enerji üretimi nedeniyle artan talebe ve aralıklılığa uyum sağlama ihtiyacını vurguladı. Raporda şunlar aktarıldı;

Bitcoin madenciliği, tamamen sağlayan tek teknolojidir. Yedek yenilenebilir enerji için elastik talep, bir ‘zemin’ fiyatı belirliyor. Aksi takdirde kullanılmayacak ve hatta para kazanma arzı maliyetle kısıtlandı.

Yenilenebilir enerji sağlayıcıları, ürettikleri tüm enerji için bir alıcı olduğundan ve projelerinin kullanım eksikliğinden muzdarip olmayacağından emin olabileceğinden, İngiltere’nin Enerji Güvenliği Stratejisi hedeflerinin ticari uygulanabilirliği sorununu çözüyor.

Grup, Bitcoin madenciliğinin yenilenebilir enerjinin rekabet gücünü artırabileceğini ve milisaniye yanıt süreleri ile talep tarafı yanıt (DSR) yeteneği sağlayabileceğini sürdürdü.

Ayrıca grup, Bitcoin madenciliğinin sübvansiyon veya devlet ödemeleri gerektirmeyeceğini iddia ediyor. Bunun yerine, İngiltere’nin yeşil enerji arzındaki payını artırarak birim fiyatları düşürmek için mahsur kalan enerjiyi kullanacaktı.

Ek olarak rapor, madenciliği benimsemenin daha sağlam iş vakaları yaratacağını, güvenceli gelirler sağlayacağını ve yeşil enerjiyi artıracağını öne sürüyor. Aynı zamanda, yenilenebilir enerjinin sağlıklı bir aşırı inşasını sağlayacak olan şebeke esnekliğini artıracaktır.

Dahası, bu girişim enerji tüketim maliyetlerini azaltabilir ve Birleşik Krallık hükümetinin madencilerin enerji kullanımından daha fazla kazanmasına izin verebilir.

YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.