a
coinnet

1 Ekim Kripto Para Haberleri: Öne Çıkan Gelişmeler Neler?

coinnet
coinnet

Piyasalar, yeni bir ay başlangıcını bugün yapıyor. Üstelik Ekim ayı ile beraber dördüncü çeyrek dilimine giriliyor. Peki kripto para haberleri ilk günde neler kaydetti? Hangi haberler öne çıktı?

1 Ekim Kripto Para Haberleri

  • Fed Başkanı Jerome Powell, kripto piyasası iyimserliğini artırarak faiz indirimleri için daha yavaş bir hız açıkladı, uzmanlar enflasyon ve jeopolitik riskler konusunda uyardı.

Fed Başkanı Powell, faiz indirimleri için daha yavaş bir tempoya işaret ederek kripto piyasası iyimserliğini artırıyor. Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell, Nashville’de yakın zamanda yaptığı bir konuşmada, sabit bir yörünge olmadan önümüzdeki aylarda daha küçük faiz indirimleri için planları özetledi. Bu kademeli yaklaşım, ekonomik istikrarı dengelemeyi amaçladığını söyledi.

  • Ethereum sahipleri, Ethereum Vakfı’nın son satışlarına rağmen kendinden emin olmaya devam ediyor. Veriler, Vakfın son zamanlarda önemli sayıda coin satmasına rağmen, ETH yatırımcılarının potansiyel bir fiyat artışı konusunda hala iyimser olduğunu gösteriyor.

Ethereum Vakfı’nın 260.000 doların üzerinde değere sahip 100 ETH’lik son satışı, yaklaşık 3.800 ETH’ye ulaşan bu yılki toplam satışın sadece küçük bir kısmı. Bu, stratejik kar elde etmeyi veya operasyonel masrafları karşılamayı gösterebilir, ancak yatırımcı duyarlılığını önemli ölçüde düşürmemiştir.

  • Proton Management, Swan Bitcoin’in madencilik bölümüne katılımını reddediyor: faaliyetin, Swan’ın azınlık hissesine sahip olduğu üçüncü bir şirkete ait olduğu iddia ediliyor.

Coindesk’e göre, yasal bir yanıtta Proton Management, şirket tarafından yapılan suçlamaların aksine Swan Bitcoin’in madencilik operasyonlarına hiçbir zaman dahil olmadığını belirtti. Yasal anlaşmazlık, eski Swan çalışanlarının şirketin madencilik bölümüne yasadışı olarak tahsis etme girişimleriyle ilgilidir.

  • Gemini, 2024’ün sonuna kadar Kanada hesaplarını kapatacağını ve piyasadan ayrılırken Binance ve OKX gibi diğer borsalara katılacağını duyurdu.

Kripto borsaları, Kanada Menkul Kıymetler İdaresi’nden gelen düzenleyici değişiklikler nedeniyle Kanada piyasasından ayrılıyor. Kaliforniya’da Vali Gavin Newsom, boğucu inovasyonla ilgili endişeler nedeniyle bir yapay zeka düzenleme tasarısını veto etti.

  • Son kripto para haberleri; Arbitrum Ethereum için Layer 2 iyimser bir toplama olan One, Ağustos 2021’de ana ağ lansmanından sonraki üç yıl içinde bu dönüm noktasına ulaşarak 1 milyar işlemi geçti.

Blockscan verilerine göre, rakibi Base bugüne kadar 755 milyon işlem kaydederken, OP Mainnet 347 milyon işleme ulaştı.

YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.