a

MicroStrategy 1 Milyar Dolarlık Bitcoin Daha Satın Aldı

coinnet
coinnet

İş zekası firması MicroStrategy bugün başka bir Bitcoin yatırımı daha yaptığını açıkladı.

İş zekası firması MicroStrategy, toplamda 1.026 milyar dolar değerinde 19.452 Bitcoin’ i ortalama 52.765 dolar fiyatla satın aldı.

Şirket şu anda yaklaşık 90.500 Bitcoin’ e sahip ve genel Bitcoin yatırımı şu anki fiyatlarla 4.5 milyar dolar değerinde. MicroStrategy, bugüne kadar aldığı bütün Bitcoin’ lerin başına ortalama 23.985 dolar ödedi.

MicroStrategy’ nin Bitcoin Yatırımları

Şirket ilk olarak geçen yıl Bitcoin’ e yatırım yaptı. Ağustos ve Eylül 2020’de Bitcoin’ e 425 milyon dolar harcadı. Kasım ayına gelindiğinde, şirketin Bitcoin yatırımı yarım milyar doların üzerinde bir değere sahip oldu.

Aralık 2020′ de şirket ek bir 29.646 Bitcoin almak için 650 milyon dolarlık borç senedi topladı. Firma daha sonra kendi hazine fonlarını kullanarak her biri 10 milyon dolarlık nispeten daha küçük iki satın alma daha yaptı. Bu, firmanın toplam Bitcoin miktarını o tarihlerde 71,079 Bitcoin’ e getirdi.

Kripto Paralara Kurumsal Yatırımlar

Microstrategy’ nin yatırımı, Bitcoin’e yeni bir kurumsal ilgi dalgası başlatarak, Square gibi şirketlere ve Raoul Pal gibi yatırımcılara Bitcoin yatırımı yapma fikirleri veriyor.

MicroStrategy CEO’su Michael Saylor, şirketin kripto para birimine yatırım yapmaya başlamasından bu yana Bitcoin’ in önde gelen savunucularından oldu. MicroStrategy, Ağustos 2020′ de ilk Bitcoin satın alımını açıkladığında, Saylor, şirketin Bitcoin’ i nakitten daha üstün bir yatırım varlığı olarak gördüğünü söyledi. O zamandan beri, şirket daha fazla şirketi Bitcoin satın almaya yönlerdirmek amacıyla çevrimiçi kurslar bile düzenledi.

O zamandan beri, Saylor defalarca Bitcoin’ i dijital altın olarak nitelendirdi ve geçen yılın Aralık ayında, Elon Musk’a Tesla’ nın bilançosunu ABD dolarından Bitcoin’ e dönüştürmesini tavsiye etti. İki ay sonra Tesla, Bitcoin’ e 1.5 milyar dolarlık büyük bir yatırım yaptı.

CoinNet Twitter hesabını takip etmek için linke tıklayın.

YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.