Rusya’nın Ukrayna’ya saldırması sonrasında birçok piyasada fiyatlar ciddi oranda yükseldi. Enflasyon baskısını doğuran bu durum Bitcoin gibi varlıklara yönelimi artırdı.
Rusya Ukrayna’yı İşgal Ettiğinden Beri Bitcoin Yüzde 35 Değer Kazandı
Kripto para analistleri, birçok noktada fiyatların artması ile doğan enflasyonist baskıdan kaçış aracı olarak Bitcoin’i kullandığını belirtti. Aynı şekilde halkların da kripto paralara yönelerek enflasyonun etkisini bir nebze de olsa indirmeye çalıştığını belirten analistler, bu süreçte Bitcoin’in yüzde 35 değer kazandığını saptadılar.
Blockware Solutions’da bir Insight analisti olan Will Clemente’e göre, Rusya komşusunu işgal ettiğinden beri Bitcoin’in fiyatı yüzde 35 arttı. Kripto analisti, “Bitcoin, 3 Aralık’tan bu yana ilk kez kısa vadeli sahip maliyet tabanının üzerinde kapandığı için” herhangi birinin “düşüş yapmasının” zor olacağını eklemeye devam etti.
Bitcoin’in bu performansı hakkında konuşan Bloomberg analisti Mike McGlone, Ukrayna’daki savaşın etkilerini ve rekor yüksek enflasyon ele alarak “Bitcoin’in farklı bir güç gösterdiğini” söyledi. İlginç bir şekilde, McGlone daha önce, Bitcoin’in “Fed başka bir oran artış döngüsü girişiminde bulunurken yoldaki tümsekler arasında altın, borsadan daha iyi performans göstermeyi bırakması” muhtemel olmadığı için bu yılın Bitcoin’in olgunlaştığı yıl olabileceğini düşünmüştü.
Bu nedenle, bu politik belirsizlik seviyesinde amiral gemisi dijital varlığın fiyat performansı, madeni paranın enflasyona karşı bir koruma görevi görebileceğini savunan birçok savunucunun inancını haklı çıkarıyor. Bitcoin’in şu anda dünyanın en değerli 15 para biriminden biri olduğu ve değeri ABD Doları ve Bitcoin karşısında hızla düşen Rus Rublesini gasp ettiği ortaya çıkmıştı. Bu, Rus Rublesi’nin Batı tarafından kendisine uygulanan yaptırımlarla mücadele ederken, enflasyon başladığını gösteriyor.
İlgili Haber: MicroStrategy CEO’su: Savaşlar Enflasyon Yaratıyor, BTC’yi Çekici Hale Getiriyor
Kripto paralar savaş sırasında herhangi bir taraf tutmadığı için her iki yanın destekçisi olmayı başardı. Bu anlamda evrensel olabilen varlıklar olan kripto paralar savaşta nötr kalarak dengeyi de korudular. Güvenli bir sığınak olarak hareket etmenin yanı sıra, Ethereum, Polkadot ve diğerleri gibi diğer dijital varlıklar da devam eden savaşta rol oynadı, çünkü birçoğu Ukrayna’nın amacına yardım etmek için bağışlandı. Ayrıca, küresel finansal sistemin Rusya’ya karşı silahlanması, kripto endüstrisi için daha belirgin bir rol için yer açtı.
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.