Cardano Vakfı CEO’su Frederik Gregard, ağ için yaklaşan hedeflerini açıklayarak Cardano beş yıllık stratejisini tanıttı. Cardano, gelecek yıla kadar 50 bankayı bünyesine katmayı ve kullanıcı varlığını arttırmayı hedefliyor.
Piyasa değerine göre beşinci en büyük kripto para birimi olan Cardano (ADA), Alonzo hardfork ile akıllı sözleşmeyi uyumlu hale getirecek önemli bir geçiş aşaması yaşıyor. Cardano, Alonzo güncellemesi ile Ethereum, Solana ve Polkadot ile rekaber etmeyi ve Dapps için büyüyen bir merkez haline gelmeyi hedefliyor. Ağda devam eden kritik güncellemelerin ortasında, Cardano Vakfı dün beş yıllık stratejisini başlattı. Strateji ile ADA’nın kitleler tarafından yaygın bir şekilde benimsenmesi amaçlanıyor. Hedefleri ile ilgili açıklamada bulunan Gregard, “Cardano’nun öncelikli 2022 hedefi 50 bankayı bünyesine katmaktır. Bu, Cardano vakfının blok zincirini rutin finansal işlemlere yerleştirecek. Bununla birlikte, bankalardan destek almak için Cardano’nun öncelikle blok zincirlerine daha fazla kullanıcı çekmesi gerekiyor.” ifadelerine yer verdi. Ayrıca CEO, 2024 yılına kadar en az üç Fortune 500 şirketinin ADA tokenini kullanacağını belirtti. Vakıf, 2026’da bu sayıyı daha da arttırmayı hedefliyor.
Cardano Vakfı, uzun vadeli hedeflerini önümüzdeki beş yıl içinde operasyonel cüzdan adreslerini büyütmek ve zincir içi aktiviteleri arttırmak olarak sıraladı. Stratejide, önümüzdeki 5 yıl blok zincirinde en az bir ulusa hizmet edebilmesi ve en az bir milyar kullanıcıya sahip olunabilmesi yer alıyor.
Cardano’nun gelecek yıl ADA’yı kullanacak 50 bankayı bünyesine katma hedefinin, blok zincirlerini daha büyük bir müşteri tabanına kavuşturması bekleniyor. Bankacılık ortaklığı, kullanıcıların itibari parayı kolayca ADA’ya dönüştürmesini ve bunun tersini de sağlayacak. Vakıf bunun yanında 2026 yılına kadar tüm blok zinciri ağının kendi kendini idame ettirmesini ve topluluk tarafından yönetilmesini umuyor.
Son dakika haberlerini anında öğrenmek için bizi takip edebilirsiniz. Twitter hesabımıza ulaşmak için lütfen linke tıklayın.
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.