Fortune tarafından yayınlanan bir rapora göre ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Ripple’ı dava etmeye hazırlanıyor. Kısa bir hatırlatma yapmak gerekirse Ripple da Bitcoin gibi dijital varlık oluşturan kripto para birimlerinden biridir.
Fortune, davada aynı zamanda Ripple’ın CEO’su Brad Garlinghouse ve kurucu ortağı Chris Larsen’in de sanık olarak adlandırılacağını bildirdi. Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, Fortune’a, SEC Başkanı Jay Clayton’ın utanç verici bir şekilde … Ripple’ı dava etmeye ve yasal işi bir sonraki başkana bırakmaya karar verdiğini söyledi.
Wall Street Journal’a göre, XRP şirketi 2012 yılında yani dijital varlık konularının ortaya çıktığı ilk dönemlerde başlatılan dijital varlığın SEC tarafından güvence altına alınıp alınmamış olması etrafında konu dönmektedir. Konu henüz bir netlik kazanmadığından dolayı durum dava edilmeye oldukça açık gözüküyor.
Garlinghouse, The Block ile Kasım ayında bir röportaj gerçekleştirmiştir. Bu röportajdaki esas konu, Garlinghouse’ın ABD’deki düzenleyici ortamdan duyduğu memnuniyetsizliktir. The Block röportajına göre, mevcut düzenleyici iklimde dijital varlıklar için “eşit şartlar altında bir oyun alanı” olmadığını söyledi ve Ripple’ın biriyle savaştığını ekledi.
Ekim ayında Ripple’ın kurucu ortağı ve yönetim kurulu başkanı Chris Larsen, firmanın ABD’den daha elverişli bir yargı yetkisine sahip olabileceği konusunda uyardı.
Dava yakın gelecekte açılacak ancak kesin bir tarih henüz belirlenmiş değil. Önümüzdeki günlerde bu hikayenin kesinleşeceği düşünülmektedir. Ortaya atılan söylemlerin netlik kazanması ve her iki tarafın da kendisini rahatlıkla savunabilmesi için adalet karşısında konuşulması gereken konular bulunmaktadır. Dijital varlıklar için eşit şartlar altında bir oyun alanı olmadığı konusu ise Garlinghouse’un savunduğu ve kulağa pek de yanlış gelmeyen bir ifadedir. Rippler biriyle savaşıyor derken neyi kastettiğini henüz tam olarak kimse bilmiyor. İlerleyen günlerde bu da konu başlıklarımız arasında olacaktır.
Fiziki varlıklardan dijital varlık dönemine geçişte birtakım çatışmaların yaşanması oldukça normaldir. İlk çıktıkları dönemde çoğu kişinin bu sektörün tavan yapacağını düşündüğünü sanmıyorum. Öyle olsaydı şu an dünyada herkes milyoner olarak geziyor olurdu. Gelişmiş ülkelerdeki dijitalleşme daha fazla olduğundan bu tip çatışmaları daha çok göreceğiz.
Kaynak: coindesk
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.