a
coinnet

Likidite Madenciliği Nedir ve Prensip Olarak Nasıl Çalışır?

coinnet
coinnet

Blok zinciri teknolojisinin en popüler uygulamalarından biri merkezi olmayan finanstır (DeFi). Kripto yatırımcılarının DeFi’ye katılmaları için popüler bir yol likidite madenciliği yapmaktır. Bu kılavuzda, DeFi likidite madenciliği kavramını tanıtacağız.

DeFi ve Likidite Madenciliğine Giriş

Pasif gelir elde etmek, kripto para birimlerine yatırım yapmanın en iyi yollarından biridir. Bunu yapmanın birkaç yolu vardır:

  • Merkezi olmayan finans, blok zincirleri gibi merkezi olmayan ağları kullanarak geleneksel finansal piyasaları bozmayı amaçlayan yeni bir fintech uygulamasıdır. DeFi platformları, piyasa katılımcılarının eşler arası (P2P) bir şekilde etkileşime girmesine olanak tanıyan merkezi finansal aracıları ortadan kaldırarak çalışır;
  • Verim çiftçiliği, yatırımcıların kripto para birimlerini ödünç vermek için pasif gelir elde etmek için kullandıkları tüm yöntemler için geniş bir kategorizasyondur. Faiz, tokenlerini ödünç verdikleri platformda tahakkuk eden ücretlerin bir kısmını veya bu platformlar tarafından verilen yeni jetonları alabilirler;
  • Likidite madenciliği, yatırımcıların istikrarlı bir pasif gelir akışı elde edebileceği verim çiftçiliğinin en yaygın yollarından biridir. Bu kılavuzda, uygulamaya katılan yatırımcılara yönelik riskler ve faydalar da dahil olmak üzere ne olduğunu tartışacağız. Sadece bu değil, aynı zamanda paketlenmiş kriptolarını kullanmak isteyen herkes için en iyi likidite madenciliği platformlarından bazılarını da vurguluyoruz.

Likidite Madenciliği Nedir?

Likidite madenciliği, bir DeFi protokolü içindeki katılımcıların, başkalarının bir platformda işlem yapmasını kolaylaştırmak için kripto varlıklarına katkıda bulunduğu bir yatırım stratejisidir. Katkıları karşılığında, katılımcılar platformun ücretlerinden veya yeni çıkarılan jetonlarından bir pay ile ödüllendirilir.

Likidite Madenciliği Nasıl Çalışır?

Bu likidite havuzlarına (LP’ler) katılmak, varlıklarınızı likidite havuzu adı verilen ortak bir havuza yatırmayı içerdiğinden çok basittir. Süreç, bir cüzdandan diğerine kripto para göndermeye benzer. Bir likidite havuzu tipik olarak ETH/USDT gibi bir işlem çiftinden oluşur. Bir likidite madencisi (veya sağlayıcı) olarak, bir yatırımcı her iki varlığı da havuza yatırmayı tercih edebilir.

LP’ler, varlıklarını DeFi platformlarına yatırarak, kısmen onları ödüllendirmek için kullanılan işlem ücretleri ile yatırımcıların pozisyonlara girip çıkmalarını kolaylaştırır.

Bir LP bir likidite havuzuna ne kadar çok katkıda bulunursa, alacakları ödüllerin payı o kadar büyük olur. Farklı platformların farklı uygulamaları vardır, ancak likidite madenciliğinin arkasındaki temel fikir budur.

YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

coinnet