Solana’daki tüm stabil varlıklar için likidite platformu oluşturan Mercurial, Devnet 2 güncellemesini duyuruyor.
Mercurial Finance, DeFi ekosisteminde mevcut olan tokenların hızlı bir şekilde taşınmasını, üretilmesini ve farklı araçlarla kullanılmasını sağlayan bir platform işlevi görüyor. Mercurial, ekosistemdeki topluluklarla yüksek düzeyde etkileşim ve UX ile sağlamlığı sağlama taahhüdünün bir parçası olarak bir dizi yeniliklerini duyuruyor. Devnet 1 ile Solana’nın tek bir havuzda birden fazla tokenla verimli bir şekilde likidite havuzuna izin veren ilk çok tokenlı kararlı kasasını duyuran Mercurial, Devnet 2 ile karşımıza çıkıyor;
Devnet 2’de belirli işlemlerin verimliliğini önemli ölçüde arttırmak için bir dizi optimizasyon gerçekleştirildi. Topluluk geri bildirimlerine yanıt vermesi için kapsamlı bir UX değişiklikleri seti yapıldı. Mainnet Beta, topluluktan gelen geri bildirimleri dahil edildikten ve kapsamlı test kapsamı gerçekleştirildikten sonra Haziran ayında sınırlı bir TVL ile piyasaya sürülecek.
Solana’nın ilk çok tokenli kasasını geçen hafta piyasaya süren Mercurial, kullanıcılardan tam not aldı. Bunun yanında mevzuat düzenleri, yeni talepler ve zaman zaman başarısız olan mevzuatlar için gelen sorunları değerlendirdi.Mercurial Finance, Devnet 2 ile topluluğun temel geri bildirimlerini dahil ederek sistemde önemli güncellemeler ve optimizasyonlar yapmaya odaklandı. Devnet 2 için yapılan önemli değişiklikler şöyle sıralanıyor:
İstikrarlı ve stabil varlık sistemleri için, sermayeyi verimli bir şekilde daha az sayıda havuzda birleştirmek büyük önem taşıyor. Mercurial, Devnet 1 için 4 jetonlu bir havuz oluşturdu. Devnet 2’de farklı havuz konfigürasyonlarının işleyebileceğinden emin olmak için 3 jetonlu bir USDC, USDT ve PUSD havuzu test edilecek. Mercurial, ileriye dönük olarak kasaları mümkün olduğunca genelleştirilebilir hale getirmeyi amaçlıyor.
Algoritma Optimizasyonu: Matematiksel olarak, denklem çözme algoritması geliştirildi. Örneğin yaklaşım algoritması için daha iyi bir başlangıç değeri sağlamanın yanı sıra önceki hesaplamalardan önbelleğe alınmış değerler depolandı. Bu optimizasyon tek başına bilgi işlem birimlerinin en az %10’unu kazandırıyor.
Tamsayı Türlerinin Optimum Kullanımı: Solana programında işlem birimi tüketimini iyileştirmek için, farklı tamsayı türlerini test ederek birkaç yaklaşımı test edildi. u256’nın u128 ve u64’ten 10-100 kat daha fazla işlem birimi alabileceğini, şaşırtıcı bir şekilde bazı durumlarda u256’nın u128’den daha iyi performans gösterdiğini keşfedildi.
Eski Deneme Yanılma Yöntemi: Mercurial Solana programı için algoritmanın beş farklı versiyonu tamamlandı ve DevNet 2 kodu yaklaşık %40 daha verimli olacak şekilde optimize edildi.
Mercurial Mainnet Beta’yı Haziran ayında sınırlı bir TVL ile başlatmayı hedefliyor. Mercurial, Devnet 2 için topluluktan gelen kritik geri bildirimleri değerlendirecek ve lansmana hazırlanırken kapsamlı test gerçekleştirilecek. Devnet 2’yi bu linkten deneyebilir ve geri bildirimde bulunabilirsiniz.
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.