Ülkenin bu alanda gelişmesi için kripto madenciliği alanını bir işletme olarak tanıtmak isteyen Rusya Ticaret Odası yetkilileri, Maliye Bakanlığı’na gri bölgeden çıkılarak net bir tavır sergilenmesi gerektiğine vurgu yaptı.
Kripto Madenciliği Yasallaşmalı
Kripto madenciliği konusunda somut adımların atılması gerekliliğine vurgu yapan Rusya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sergey Katyrin, alan ile ilgili ilk somut adımı attı. Katyrin, kripto madenciliği ile ilgili olarak mevcuttaki görüşlerin bir an önce değişmesi gerektiğini, vergilendirme uygulamasının getirilmesi gerektiğini söyledi. Mektup, bunun aynı zamanda “yasadışı elektrik kullanımı konularındaki gerilimi azaltmayı” mümkün kılacağını da ortaya koyuyor. Örgütün başkanı ayrıca milletvekillerinin düşünmesi gerektiğini söyledi,
Rublenin egemenliğini ve kriptonun bir varlık olarak değerinin araştırılması gerektiğini vurgulayan Katyrin şunları söyledi:
“Kripto para biriminin dijital bir değer ifadesi olduğu ve bir ödeme aracı olmadığı, mallar için kripto para birimi değişiminin bir takas işlemi olarak kabul edildiği ülkelerin deneyimini incelemek pratik olabilir.”
Rusya Kripto İçin Yasal Bir Çerçeve İçin Mi Çalışıyor?
Rusya’nın uzun zamandır süren kripto para kararsızlığı halen daha devam ediyor. Rusya Ticaret Odası Başkanı da bu noktada kararsızlığın bir karar olmaması gerektiğine vurgu yaparak, Maliye Bakanlığına ilk ciddi mektubunu yazarak, çağrıda bulundu. Rusya, kripto varlık sınıfında kararsız bir duruş sergiliyor. Ülkenin yetkililerine göre, Bitcoin’i yasal ihale olarak görmüyor ve asla görmeyecek. Rus merkez bankası, kamuoyunda ağır tepki almasına rağmen kriptoyu yasaklamayı önerdi.
Ülkede son dönemlerde yaşanan gelişmeler kripto dünyasının umutlarını bu pazarda daha da artırdı. 28 Ocak’ta Rus makamları toplu olarak kripto düzenlemesi için bir yol haritası oluşturmayı kabul etti. FSB güvenlik servisine göre bu grup finans, ekonomi, dijital ve içişleri bakanlıklarından oluşuyordu.
Başkan Vladimir Putin, tüm bu çelişkili raporların ardından milletvekillerinden konuyla ilgili bir fikir birliğine varmalarını istedi. Finery Markets’a göre Rus nüfusunun yaklaşık %7’si kripto para birimine sahip, bu nedenle benimseme arttıkça düzenlemeler bir öncelik haline gelebilir.
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.