Uluslararası haber kanalı CNBC tarafından yapılan habere göre Fadey takma ismini kullanan bir Ukraynalı ATM sorunu nedeniyle böyle bir karar aldığını ve varlıklarının bir kısmını bitcoin’e çevirdiğini açıkladı.
Varlıklarının Yüzde 40’ı Bitcoin’de
CNBC tarafından yapılan habere göre, Ukraynalı bir mülteci, Polonya’ya kaçmadan önce varlıklarının yüzde 40’ını Bitcoin yaptı. Bunu da soğuk cüzdanında saklayan Fadey ismindeki mülteci, kripto paraların dünyanın her yerinde geçmesi dolayısıyla böyle bir karar aldığını açıkladı.
CNBC’nin haberinde, Ukrayna nüfusunun dörtte birinin ülkesinden kaçtığı bilgisine yer verildi. Bu mültecilerden birisi olan Fadey takma isimli birisi haber kanalına verdiği röportajda varlıklarının yüzde 40’ını bitcoin’e yatırdığını söyledi. Nakit paranın yanında taşınmasının zor ve tehlikeli olduğuna değinen Ukraynalı vatandaş, bunu önlemek için kripto para birimlerine yöneldiğini söyledi.
Rapor özellikle, Rusya’nın işgalinin ardından ülkeden kaçan Lviv’de yaşayan 20 yaşındaki Fadey’in çabalarına dikkat çekiyor. Kimliğini korumak için bir takma ad olan Fadey, sıkıyönetim 18 ila 60 yaşları arasındaki Ukraynalı erkeklerin ülkeyi terk etmesini imkansız hale getirmeden önce Ukrayna-Polonya sınırını temizlemeyi başardı.
Fadey CNBC’ye şunları söyledi:
“ATM kuyrukları çok uzun olduğu için hiç nakit çekemedim ve o kadar da bekleyemedim.”
İlgili Haber: Rusya, Petrol ve Doğal gaz için Bitcoin Kabul Etmeyi Düşünüyor
Fadey, Polonya’ya geldikten sonra 600 dolar değerindeki Bitcoin varlığını Polonya Zlotisi ile takas etmek için P2P ağını kullandığını aktardı. Bununla da hem sınırdan geçtiğini için hem de konaklayacak yer ayarladığını belirtti. Ukraynalı mülteci ayrıca, “hayat tasarruflarının yüzde 40’ını veya yaklaşık 2 bin dolarlık bitcoin’i içeren sınır ötesi bir USB bellek aldı.”
CNBC’nin belirttiği gibi, Fadey’in durumu, sınırları aşma, banka gerektirmeme ve kırılması zor bir şifre ile sahibine bağlı olma gibi Bitcoin ile ilgili önemli özellikleri vurgulanıyor.
Toronto merkezli kripto yatırım platformu Ether Capital’in CEO’su Brian Mosoff, CNBC’ye şunları söyledi:
“Dünyanın bu bölgesinde, kripto – oynaklığına rağmen, Batı’nın ona karşı sahip olduğu duygulara rağmen – ‘Neden kripto?’ diye sormuyorlar, sadece ‘Nasıl?’ diye soruyorlar. Şu anda finansal istikrarı veya siyasi istikrarı olmayan bir grup insan için bu çok güçlü bir şey. Esasen bir parolada saklanabilen bir tür varlık veya üründe net değerlerini tutabilmek“
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.