Winklevoss, FED’in “daha fazla teşvik” çağrısının, aslında bit “BTC satın alma kodu” olduğunu söyledi.
Jerome Powell, ABD kamu borcunun 27,2 trilyon doları aştığı belirtti. Bu sebeple de Kongre’nin daha fazla mali teşvik üzerinde anlaşması gerektiğini söyledi.
ABD FED Başkanı Jerome Powell, daha fazla para basılması gerektiğini öne sürdüğü için, istemeden de olsa BTC reklamı yapmayı sürdürüyor.
Kripto para borsası Gemini’nin kurucu ortağı olan Tyler Winklevoss, bugün atmış olduğu tweette, Powell’ın yapmış olduğu konuşmanın, “Bitcoin satın almak için bir kod” olduğunu söyledi.
Powell, FED’in ekonomik durumu ve gelecekteki önlemler için yapılan 5 Kasım’daki toplantının ardından konuştu.
Daha önce de olduğu gibi yine, merkez bankasının ekonomiyi desteklemek için araçlarını tüketmediğini belirtti. Bunlar şimdiye kadar borsalara yapılan ağır müdahaleleri, mali teşvik önlemlerini, ve Amerikalılara yapılan doğrudan ödemeleri içeriyordu.
Reuters’in aktardığına göre Powell, “Sadece uygun olduğunda daha fazla mali destek alabilirsek, Kongre’nin uygun gördüğü büyüklükte daha güçlü bir toparlanma yaşayacağımızı düşünüyorum.” dedi.
Bitcoin savunucuları, ABD’de ve diğer ülkelerde görülen kamu borcundaki artış konusuyla ilgili uyarılarda bulundular.
FED’in bilançosu, Cuma günü rekor seviyelere ulaşarak 7.14 trilyon dolar oldu. ABD ulusal borcu da, tarihte görülmemiş bir seviye olan 27.2 trilyon doları aştı.
Jerome Powell’ın bu konuşmalar esnasında, Bitcoin yükselmeyi sürdürdü. En büyük kripto para birimi, hafta başından bu yana %15’in üzerinde değer kazandı. Bu da 2017 yılından beri görülmemiş bir artışa işaret ediyor.
Analist PlanB ve diğerlerine göre, sübvansiyonun yarıya indirilmesinden altı ay sonra, yeni Bitcoin arzını yarıya indirdiğinden, yatırımcılar adeta bir boşluk satın aldı.
Popüler Twitter hesabı Girevik, 13.000 $ ‘ın altındaki seviyelerde borsalarda büyük alıcı desteğine dikkat çekerek, “Satılık neredeyse hiç BTC kalmadı” şeklinde özetledi. Satıcılar, 16.000 $ ‘a yakın olsa bile pazarı henüz etkilemedi.
Kaynak: Cointelegraph
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.