a
coinnet

Dan Gallagher Kimdir? SEC’in Yeni Başkanı Mı Olacak?

coinnet
coinnet

Robinhood’u çevreleyen yasal sorunlara rağmen, CLO Dan Gallagher, devam eden SEC Başkanı Gary Gensler’in yerini alabilir.

Donald Trump’a ve kalan başkan adaylarına odaklanan seçmenlerin ortasında, dikkat şimdi mevcut SEC Başkanı Gary Gensler’in yerini alabilecek isme çevrildi. Yıllar boyunca, ABD SEC kripto endüstrisi etrafında katı adımlar attı ve zamanla karşı çıkılan bir kişiye dönüştü. Bu da Trump kazanırsa onun yerine geçmesine yol açabilir. Çünkü bir mitingde Donald Trump, seçimi kazanırsa SEC Gary’yi kovmaya söz verdi.

Ek olarak, Trump başarısız olsa bile, Gary Gensler’in yakında kovulabileceğine dair söylentiler olduğu için yine de yerini alabilir. Kullanıcının bir sonraki SEC Başkanına olan ilgisini artırdı.

Dan Gallagher kimdir?

Dan Gallagher, en popüler yatırım platformlarından biri olan Robinhood’un Baş Hukuk Sorumlusu olduğu için kripto endüstrisinde tanınmış bir kişiliktir. SEC Başkanının yerini almaya hazırlanan bu Robinhood CLO haberleri son zamanlarda ortaya çıktı. Birçoğu Gary Gensler’e olan sürekli nefret nedeniyle bu geçişi görmeyi bekliyor. Yıllar boyunca, SEC kripto endüstrisine meydan okuyor ve birçoğu onu geri tutan şeyin bu olduğuna inanıyor.

Gallagher, SEC’in komisyon üyelerinden biri olarak görev yapan ve onu beş komisyon üyesinden biri yapan 52 yaşında Amerikalı bir avukattır. Daha da önemlisi, Başkan Obama onu 2011’de atadı ve 2015’e kadar aktifti. Ayrıca Ticaret ve Piyasalar Bölümü’nün müdür yardımcısı ve eş direktör vekili olarak bir süre geçirdi.

Ek olarak Dan, Pennsylvania Üniversitesi Hukuk ve Ekonomi Enstitüsü’nün danışmanlarından biridir. Bununla birlikte, 2006’da hükümete geçmeden önce ilk birkaç işini özel olarak yaptığı için yalnızca Devlet sektörüne dahil değildi. Daha sonra, on yıllık hizmetten sonra tekrar özel sektöre döndü. Çeşitli kariyeri ve deneyimi ile Gary’nin yerine daha iyi bir SEC başkanı olarak görselleniyor.

YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.