Meclis Finansal Hizmetler Komitesi liderleri, ara seçimlere gidilirken, kripto pazarını düzenlemek için önerilen bir yasa tasarısının şartlarını müzakere etmeye devam ediyor. Bloomberg’e göre , en son yasa tasarısı TerraUSD (UST) gibi algoritmik stabilcoin leri iki yıl boyunca yasaklarken, düzenleyici kurumlar içsel olarak teminatlandırılmış tokenler üzerinde bir çalışma yürütüyor.
İçsel olarak, organizma veya sistem içinde üretilen veya sentezlenen bir şey anlamına gelir. TerraUSD ve Luna Mayıs ayında patlamadan önce, yaratıcıları TerraUSD’nin değerini 1 $’da sabit tutmak için Luna’yı basmak veya yakmak için bir algoritmaya güveniyorlardı.
40 milyar doların üzerinde değer günler içinde buharlaştı. Çöküş, kripto eleştirmeninin ve düzenleyicilerin ilgisini yoğunlaştırdı.
Tasarının önceki sürümleri, stabilcoin ihraççılarının dolaşımdaki tüm stabilcoinler için 1:1 likit rezerv tutmasını gerektiriyordu. Ayrıca onları destekleyebilecek varlık türlerini de sınırlandıracaktı.
Stabilcoin faturası şimdi, bankaların ve diğer finansal kurumların mevcut düzenleyici ağlarıyla birlikte çalışarak stablecoin çıkarmaları için bir yol sağlıyor. Ancak bu ağ artık eyalet düzeyindeki düzenleyicileri de içerecek ve eyalet onaylı stablecoin ihraççılarına federal yeşil ışığa 180 günlük hızlı bir yol sağlayacak.
Stabilcoin faturası aylardır çalışıyor ve kısmen Hazine Bakanı Janet Yellen tarafından dile getirilen endişeler nedeniyle geçmişte ertelenmişti. Yellen, kripto alanının daha fazla düzenlenmesi için çağrıda bulunurken TerraUSD çöküşünü defalarca dile getirdi.
Aynı şekilde, Rep. Waters bu yılın başlarında stabilcoinlerin risklerinin altını çizdi ve araştırmaların, bu sözde stabilcoinlerin çoğunun aslında tam olarak rezerv varlıklar tarafından desteklenmediğini gösterdiğini ve yatırımcı koruması eksikliğinin bile olabileceğini belirtti. “ABD finansal istikrarını tehdit ediyor” dedi.
Telegram kanalımızı takip ederek haberlerimizden anında haberdar olabilirsiniz. Twitter hesabımız için de buraya tıklayabilirsiniz. Günün başka bir önemli haberini okumak için buraya tıklayabilirsiniz.
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.