01 Mayıs 2025 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
3715022
71139
Hindistan hükümeti, gasp ve kumar gibi suç faaliyetleri için kullanıldığına dair endişeler nedeniyle sosyal medya platformu Telegram hakkında bir soruşturma başlattı. Soruşturma, uygulamanın CEO’su Pavel Durov’un hafta sonu Fransa’da tutuklanmasını takip ediyor.
Hint medya kuruluşlarının son raporlarına göre, soruşturma İçişleri Bakanlığı ve Elektronik ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı’na bağlı Hindistan Siber Suç Koordinasyon Merkezi tarafından yönetiliyor.
Raporda, Telegram’ın Hindistan’da 5 milyondan fazla kayıtlı kullanıcıya sahip olduğu ve bu da onu ülkenin en yaygın kullanılan mesajlaşma platformlarından biri haline getirdiği belirtiliyor.
Bununla birlikte, hükümetin endişeleri, uygulamanın eşler arası iletişim özelliklerinin “yasadışı faaliyetleri kolaylaştırmak için kötü aktörler” tarafından istismar edildiği iddialarından kaynaklanıyor.
Telegram’ın Hindistan’da bir ofisi olmaması, uygulamanın Hindistan’ın Bilgi Teknolojisi (BT) Kurallarına uymasına rağmen sorun oldu. Hükümetin platformu düzenleme ve araştırma çabalarını karmaşıklaştırdığı bildiriliyor.
Raporlar, soruşturmanın bulgularına bağlı olarak uygulamanın Hindistan’da potansiyel bir yasakla bile karşı karşıya kalabileceğini öne sürüyor.
Hindistan’daki soruşturma, Durov’un Cumartesi günü Paris-Le Bourget Havalimanı’nda gözaltına alınmasının ardından daha fazla önem kazandı.
Rusya, Fransa, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve St. Kitts ve Nevis’in, Avrupa ülkesindeki platformundaki suç faaliyetlerini engellememekle suçlandığı bildiriliyor.
Fransız yetkililer, Telegram’ın şifreleme araçlarının suçluların uygulamada “süslenmesine” izin verdiğini öne sürdüler. Ancak Telegram, şirketin Avrupa Birliği (AB) yasalarına ve içerik moderasyon politikalarına uyduğu konusunda ısrar ederek ve iddiaları “saçma” olarak nitelendirerek geri adım attı.
Mesajlaşma uygulaması için artan bu yasal sıkıntıların ortasında kaldı. Başlangıçta Telegram tarafından geliştirilen kripto para birimi olan Toncoin (TON), yedi günlük zaman diliminde %20’nin üzerinde kayıp gördü ve şu anda 5,39 dolardan işlem görüyor.
Bununla birlikte, 24 saatlik bir zaman diliminde, token yaklaşık %8’lik bir fiyat düşüşü gördü. Hafta sonu haberin ardından yatırımcılar arasında TON fiyatını çevreleyen düşüş duygusunu daha da gösterdi.
------------------------------
Bu içerik yalnızca bilgilendirme amaçlıdır ve yatırım tavsiyesi niteliği taşımamaktadır. Kripto para yatırımları yüksek risk içerir ve tüm yatırım kararlarınızdan kendiniz sorumlusunuz.
CoinNET.com, içeriklerden doğabilecek zarar veya kayıplar için hiçbir sorumluluk kabul etmez.
------------------------------
Bu içerik yalnızca bilgilendirme amaçlıdır ve yatırım tavsiyesi niteliği taşımamaktadır. Kripto para yatırımları yüksek risk içerir ve tüm yatırım kararlarınızdan kendiniz sorumlusunuz.
CoinNET.com, içeriklerden doğabilecek zarar veya kayıplar için hiçbir sorumluluk kabul etmez.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.