EasyFi, DeFi olarak bilinen merkezi olmayan finans projelerinin bir parçasıdır. Proje kurucusu Anshul, Dhir bu projeyi Blockchain teknolojisini herkese yayma vizyonu ile geliştirmiştir. EasyFi dünyanın her yerindeki kullanıcılara kolayca Blockchain ağı kullanma fırsatı veriyor.
EasyFi temel olarak bir borç verme ve borç alma protokolü olarak değerlendirilebilir. Platformun ilk etaptaki amacı DeFi sorunlarına çözüm getirmek ve kolay bir sistem oluşturmaktır. Platform mikro kredilere de olanak sağlamaktadır. Mikro krediler ile bireylere ve işletmeler düşük faizli krediler sağlanır. Yatırımcılar düzinelerce mikro kredi ile likidite sağlıyor. Bu da riski çok sayıda kredi verene yayarak kaybı paylaştırıyor.
Platformda bir de güven puanı denen bir uygulama bulunuyor. Bu uygulama sayesinde kullanıcılar güven puanlarına göre kredi alıp verebiliyorlar. Bu da uygulamanın güvenilirliğini arttırıyor. Şu anda giderek daha fazla kişiye ulaşan bu platform için son bir ay içerisindeki gelişmeleri şu şekilde sıralayabiliriz.
EasyFi 1 Şubat 2021′ de başlayan binance Blockchain Haftası’ nın altın sponsoru oldu. Bu vesileyle EASY stakerları için özel ödüller dağıtılacağı açıkladı. Bu ödülden yararlanmak isteyen yatırımcıların 1 Şubat ile 5 Şubat arasında belirtilen şartları yerine getirmesi gerekiyordu. En çok katkıyı yapan yatırımcılar arasında 3500 dolarlık EASY dağıtıldı.
Probit platformu EasyFi ile bir sponsorluk gerçekleştirdi. Probit kendi coini PROB stake edenlere yarı fiyatına EASY alabilecekleri bir kampanya başlattı. Bu etkinliğe katılmak içinn en az 500 Prob satın alınıp stake edilmesi şartı koyuldu.
EasyFi ve Stafi rToken’ lerin EasyFi platformunda kullanılabilmesi için ortaklık kurdu. Bu ortaklık sayesinde rTokenler, kullanıcıların EasyFi platformunda stakeli varlıklarla işlem yapmasını sağlayacak. Bu da EasyFi kullanıcılarına yeni kazanç yolları açacak. Bu ortaklık DeFi kullanımını ve akışkanlığını arttıran bir projedir.
EasyFi Polkadot ekosisteminde daha fazla söz sahibi olmak için Clover ile ortaklık kurdu. Bu ortaklık ile EasyFi Polkadot tabanlı varlıkları Layer 2 para piyasalarına getiriyor. Clover, ERC20 ve DOT tabanlı varlıklar arasında EVM uyumlu köprüler oluşturuyor. Bu ortaklık da Ethereum tabanlı bir proje olan EasyFi’ nin DOT tabanlı varlıkları da yatırım olarak almasını ve ekosistemini genişletmesini sağlıyor. Haber için tıklayınız.
EasyFi kurucuları Anshul Dhır ve Ankitt Gaur 23 Şubat’ ta LunarCrush ile canlı yayına katıldı. Canlı yayında firmanın geçmişinden ve planlanan projelerinden bahseden kurucular firmanın kuruluş hikayesini de anlattı. Ve vizyonlarının herkes için kullanılabilir, hızlı ve faydalı bir piyasa oluşturmak olduğunu söylediler.
EasyFi kendi tokeni EASY’ yi L2 NFT ekosisteminde bir ödeme şekli haline getirmek istiyor. Bunun için de Playcent ile ortaklık imzaladı. Bu ortaklık sayesinde kullanıcılar Playcent üzerinden oyun ve e- sporlar için ödeme yapabilecek ve NFT’ ler için de EASY’ yi kullanabilecek. Bu ortaklık EASY’ nin kullanım skalasını genişleterek platformun ekosistemini başka bir boyuta taşıyacak. Haber için tıklayınız.
EASY şubat ayı içerisinde en düşük 6.05 dolar seviyesini görürken en yüksek 26.57 dolar değerini gördü. Ay içerisinde dalgalanmalar yaşayan EASY’ nin fiyatı da şu anda 16 dolar seviyelerinde işlem görüyor.
CoinNet Twitter hesabını takip etmek için linke tıklayın.
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.