Yıllar geçtikçe, “Ethereum katilleri” olarak adlandırılan birçok farklı blok zinciri projesi ortaya çıktı. Ethereum ağının yerini alma potansiyeline sahip olmak için tüm şartları zorluyorlar. Bu projelerden biri de Oasis Network. Ancak Ethereum halen altcoinlerin lideri olmaya devam ediyor.
Oasis Network, akıllı sözleşmeleri destekleyen bir blok zinciridir. Bu nedenle merkezi olmayan uygulamaların (dApps) geliştirilmesi için kullanılabilir. Blok zinciri, DeFi devriminin önemli bir parçası haline gelebilir.
Oasis Network (ROSE), açık finans için gizlilik koruma platformu olarak işlev görmek ve verileri sorumlu bir şekilde kullanmak üzere tasarlanmış bir hisse kanıtı (PoS) blok zinciri ağıdır. Oasis, Ethereum veya Bitcoin gibi bir temel katman blok zinciridir. Ancak veri gizliliği ve saniyede 1.000’e kadar işlem (TPS) ile sıfırdan oluşturulmuştur.
Blok zincirinde gizlilik eksikliği, tartışmasız teknolojinin benimsenmesinin en büyük engellerinden biridir. Oasis Network, merkezi olmayan bir veri ekonomisini ve açık finansmanı destekleyen gizlilik merkezli bir blok zinciri protokolü olarak bu boşluğu kapatmak istiyor.
Oasis Network, DeFi (Merkezi Olmayan Finans) içindeki çeşitli uygulamalar için kullanılmayı amaçlayan bir blok zinciridir. Aslında, blok zinciri akıllı sözleşmeler için destek sağlar ve bu nedenle Ethereum’a rakip olarak görülebilir.
Oasis Network ve Ethereum arasında büyük bir benzerlik olmasına rağmen, Oasis Network çeşitli özelliklerde Ethereum’dan farklıdır:
Bu özellikler, blok zincirini merkezi olmayan bir uygulama geliştirmek isteyen geliştiriciler için çekici bir ekosistem haline getirmelidir. Özellikle, Oasis Network’ün gizlilik özelliği benzersiz bir özelliktir, çünkü birçok blok zinciri buna fazla dikkat etmez.
Oasis Network’ün arkasındaki ekip, Apple, Google, Amazon, Harvard ve Stanford gibi şirketlerde deneyim kazanmış 20’den fazla çalışandan oluşuyor. Proje, şu anda Oasis Network’ü yöneten Dawn Song tarafından tasarlandı.
Oasis Network, blok zincirinin çalışmasını garanti etmesini sağlayan bir dizi gelişmiş teknik kullanır. Oasis Network’ün konsensüs mekanizması Bizans Fay Toleransı protokolü ve Tendermint’e dayanmaktadır. Bu, Oasis Network’ün ağının, işlemlerin doğrulanmasıyla ilgilenen doğrulayıcılardan oluştuğu anlamına gelir.
İki farklı Layer kullanılır. Birinci katman, Konsensüs Katmanı olarak adlandırılan konsensüs mekanizması için kullanılır. Diğer katmana ParaTime Katmanı denir ve işlemlerin yürütülmesi için kullanılır. Bu, blok zincirinin çok daha hızlı çalışmasını sağlar. Bunu, iki şeridin sadece bir şeritten daha fazla trafiği kaldırabileceği gerçeğiyle karşılaştırabilirsiniz.
Oasis Network’ün bunu yapma şekli, parachainler ve parçalamalar gibi ölçeklenebilirlik için diğer popüler çözümlerden çok daha verimli çalışır. Bunlar, örneğin Ethereum’un ölçeklenebilirliğini geliştirmek için birçok blok zincirinin ve Layer 2 Çözümünün kullandığı çözümlerdir.
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.