Greenpeace ABD, Çevre Çalışma Grubu ve yerel aktivist kuruluşlar dahil olmak üzere çeşitli çevre grupları, Bitcoin ‘in çevresel etkisini vurgulayan bir kampanya başlatmak için bir konsorsiyum oluşturdu.
Bloomberg’in haberine göre ”iklimi değil kodu değiştir” adlı konsorsiyum, New York Times , Politico ve The Wall Street Journal gibi büyük medya kuruluşlarında reklam yayınlayacak.
Amaç, Bitcoin topluluğunu ağın mevcut kodunu değiştirmeye ikna etmek ve madencilerin işlemleri doğrulamak ve daha az enerjiyle yeni Btc çıkarmak için karmaşık sorunları çözmesini gerektiren iş kanıtı (PoW) konsensüs algoritmasını kaldırmak.
Cambridge Bitcoin Elektrik Tüketim Endeksi’ne göre, Bitcoin ağı Norveç veya Ukrayna’dan daha fazla olan yaklaşık 136 terawatt/saat enerji kullanıyor.
Larsen, Bloomberg ile yaptığı röportajda, beş yıl içinde Bitcoin’in Japonya kadar güç tüketebileceğini söyledi.
Endüstrinin ikinci en büyük kripto para birimi olan Ethereum, şu anda PoW’a güveniyor. Ancak, bazı tahminlere göre toplam enerji kullanımında %99,95’lik bir azalmayla sonuçlanabilecek olan PoS’a geçişin ortasındayız.
Larsen’e göre, önde gelen kripto para birimi, yumuşak çatal veya sert çatal gerektirecek benzer bir hamle yaparsa, önde gelen kripto para biriminin iddia edilen güç tüketimi sorunlarını çözebilir.
Larsen, Bloomberg’e “Artık Ethereum değişirken, Bitcoin gerçekten aykırı değer” dedi. “Daha yeni protokollerden bazıları olan Solanave Cardano daha düşük enerji üzerine kuruludur” dedi.
Larsen ayrıca “İklimi Değil, Kodu Değiştir” kampanyasının Bitcoin karşıtı olduğunu da reddetti.
Larsen, “Bir rakip olarak Bitcoin hakkında endişeleniyorsam, muhtemelen yapabileceğim en iyi şey onun bu yolda devam etmesine izin vermek” dedi. “Bu sadece sürdürülemez bir yol.”
Larsen, kampanyayı finanse etme kararının kısmen yatırımcıların bir değişiklik olmadıkça Bitcoin’den uzaklaşabileceğini hissetmesinden kaynaklandığını ve hem Bitcoin hem de Ethereum’un başarılı olduğunu görmek istediğini de sözlerine ekledi.
Yine de kampanyanın başarılı olup olmadığı büyük bir soru işareti.
Ağın çevresel etkisi uzun yıllardır tartışma konusu olmuştur. Bununla birlikte, madenciler ve geliştiriciler de dahil olmak üzere büyüyen adanmışlar topluluğu, şimdiye kadar Bitcoin’in isimsiz mucidi Satoshi Nakamoto tarafından tasarlanan sistemde, önerilen herhangi bir değişikliği reddetti.
Telegram kanalımızı takip ederek haberlerimizden anında haberdar olabilirsiniz. Twitter hesabımız için de buraya tıklayabilirsiniz. Günün başka bir önemli haberini okumak için buraya tıklayabilirsiniz.
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.