a

İran, ABD Yaptırımlarına Karşı Güçlü Bir Hamle Yaptı

coinnet
coinnet

İran, finans ve bankacılık sektörüne uygulanan ABD yaptırımlarını aşmak için bir önlem olarak ithalatta kripto para biriminin kullanımını resmen onayladı. 

Sanayi, Maden ve Ticaret Bakanı Reza Fatemi Amin Pazartesi günü yaptığı açıklamada, dolar ve euro yerine kripto para kullanımına ilişkin düzenlemelerin yönetim tarafından Pazar günü tamamlandığını söyledi. 

“Yakıt ve enerjinin nasıl sağlanacağı, lisansların nasıl atanacağı ve verileceği dahil olmak üzere kripto varlıklarla ilgili tüm konular tasarlandı” dedi. 

İthalatta kripto para kullanımı yaptırımları atlatmanın yollarından biri. Çünkü kripto paralar bankalar gibi normal kanallardan alınıp satılmıyor ve takibi çok zor.

Ayın başlarında, İran, ülkenin doların egemen olduğu küresel finansal sistemi atlayan dijital varlıklar aracılığıyla ticaret yapmasına ve ABD tarafından benzer şekilde ambargo uygulanan diğer ülkelerle ticaret yapmasına izin vermek için bir test çalıştırması olarak 10 milyon dolar değerinde ilk resmi ithalat kripto para birimi siparişini verdi.

İran Ticareti Geliştirme Örgütü’ne (TPO) başkanlık eden İran ticaret bakan yardımcısı Alireza Peymanpak, konuyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, “Eylül sonuna kadar kripto para birimleri ve akıllı sözleşmelerin kullanımı hedef ülkelerle dış ticarette yaygın olarak kullanılacak” dedi. 

İran’ın, ABD ve diğer Avrupa yaptırımları tarafından yasaklanan çeşitli yasadışı ticaret türlerinin gizlenmesine yardımcı olan kripto para birimleriyle karmaşık bir ilişkisi var. 2019’da İran merkez bankası ülke içinde kripto para ticaretini yasakladı. Ancak hükümet ithalat için ödeme yapmak için Bitcoin gibi kripto para birimlerinin kullanılmasına izin verdi.

Telegram kanalımızı takip ederek haberlerimizden anında haberdar olabilirsiniz. Twitter hesabımız için de buraya tıklayabilirsiniz. Günün başka bir önemli haberini okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.