a
coinnet

Google, Kripto Paraların Grafiklerini Kaldırdı Mı?

coinnet
coinnet

Google, arama motoru Bitcoin ve diğer kripto para birimleri için canlı fiyat grafiklerini arama sonuçlarında bulundurmuyor. Bu durum Bitcoin yatırımcılarının kafalarını karıştırdı. Kullanıcılar, “Bitcoin fiyatı” veya “Ethereum fiyatı” gibi sorguların artık bu grafikleri göstermediğini fark ettiler.

Google özelliği 2018’den beri mevcut şekilde kullanıyordu. Yeni gelişme birkaç gündür yürürlükte; ancak bunun geçici bir sorun mu yoksa kalıcı bir karar mı olduğu belli değil.

Google, bu fiyat çizelgelerinin kaldırılmasını açıklayan henüz resmi bir açıklama yayınlamadı. Ayrıca yaklaşan ABD seçimleri öncesinde yürütülen bir Google algoritması deneyi de olabiliceği üzerinde duruluyor. SoSoValue platformundaki bir kullanıcı şunları söyledi;

Bu iyi bir işaret, Bitcoin’in kimsenin görmezden gelemeyeceği bir şey olduğunu söylüyor. Özellikle bu durumda Google, dijital yanlısı bir şirket diyebiliriz. Mücadele sadece kripto para biriminin nüfus tarafından benimsenmesiyle ilgili değil. Dijital çağın bölümünü yöneten şirketlerin çıkarlarıyla da ilgili. Eğer arama motoru Bitcoin’i ana sekme olarak kaldırırsa, nüfusu başka bir kanala yönlendirmeyi hedefliyor.

Google, Bitcoin Grafiğini Arama Sonuçlarından Kaldırdı

Kripto para fiyat grafikleri kaldırılmış olsa da, hisse senedi ve endeks grafikleri arama sonuçlarında görüntülenmeye devam ediyor. Daha önce Google, en çok aranan kripto para birimlerinin gerçek zamanlı oranlarını gösteren grafikler sağlayarak kullanıcıların fiyatları istedikleri gibi izlemelerine olanak tanıdı.

Kripto para birimi fiyatlarını takip etmek isteyen herkes için verilere Google Finance’de erişilebilir olmaya devam ediyor. Platformdaki en son güncellemelerin 7 Ekim’de kaydedildiğini vurgulamak da önemlidir. Bu da veri yakalama sürecinde potansiyel bir teknik soruna işaret eder.

Kripto alanındaki meraklılar, arama motorunun bu fiyat grafiklerini geri alıp almayacağı henüz bilinmiyor. Diğer bir bakışla bunun kripto verilerinin ileriye dönük olarak çevrimiçi olarak nasıl sunulacağına dair bir emsal oluşturup oluşturmayacağını görmek için keskin bir şekilde izliyorlar. Yatırımcılar Google’dan netlik beklerken, Google trend arama terimi “Bitcoin” dört yılın en düşük seviyesine ulaştığı da dikkat çeken bir gelişme…

YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.