a

Huawei’nin Yeni Telefonu Dijital Yuan İçin Bir Donanım Cüzdanına Sahip Olacak

coinnet
coinnet

Huawei’nin yeni telefonu, dijital yuan için bir donanım cüzdanı barındıracak.

Mate40 serisinin ikili çevrimdışı işlemleri etkinleştireceği ve kullanıcıların anonimliği kontrol etmesine izin vereceği bildiriliyor.

Huawei, yakında çıkacak Mate40 akıllı telefon serisinin Çin’in merkez bankası dijital para birimi olan dijital yuan için entegre bir donanım cüzdanı içereceğini duyurdu.

Çin mikroblog web sitesi Weibo’da 30 Ekim’de yayınlanan resmi bir Huawei gönderisine göre, telefon böyle bir cüzdanı içeren ilk akıllı telefon olma özelliğine sahip olacak.

Gönderi ayrıca, kullanıcıların anonimliklerini kontrol edip koruyabileceklerini ve ikili çevrimdışı işlem gerçekleştirebileceklerini vaat ediyor. Bunlar, cep telefonu kullanıcılarının, her ikisi de çevrimdışı olsa bile, yalnızca cihazlarına birbirine dokunarak para transferi yapmasına olanak tanıyacağı anlamına geliyor.

” HuaweiMate40 serisi dijital RMB donanım cüzdanını, donanım düzeyinde güvenliği, kontrol edilebilir anonimlik korumasını, çift çevrimdışı işlemleri destekleyen, yeni, güvenli ve kullanışlı bir ödeme deneyimini getirecek olan ilk akıllı telefon.”

Huawei ayrıca gönderiyi en çok kişiye ileten Weibo kullanıcısına ücretsiz bir Mate40 Pro sunuyor.

Mate40, yakın zamanda Apple’ın iPhone 12’sinde piyasaya sürülen 5nm yonga teknolojisini kullanan ilk Huawei akıllı telefonudur. Teknoloji, milyarlarca transistörün tek bir çipe yerleştirilmesine olanak tanıyarak potansiyel gücü önemli ölçüde artırıyor.

Bununla birlikte, Amerika Birleşik Devletleri ve Çin arasında devam eden ticaret savaşı nedeniyle Huawei, mevcut stokları tükendiğinde Kirin 9000 işlemcilerini elde edemeyecek.

CBDC Yarışı Sürüyor

Dünyada CBDC yarışı da sürüyor. Özellikle Çin, CBDC konusunda oldukça yol kat etmiş durumda. Çin CBDC için pilot uygulamasını sürdürüyor. ABD ve Rusya ise şuan beklemede. ABD Merkez bankasından gelen açıklamaya göre, önemli olan CBDC’yi ilk üretmek değil. En iyi şekilde üretmek daha önemli. Rusya da tıpkı ABD gibi bir politika izleme taraftarı.

Çin ise CBDC konusunda son derece hızlı. Huawei’nin politikası da bunu gösteriyor.

Kaynak:Cointelegraph

YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.