a

2022 Yılında Doğru Kripto Portföyü Yönetmenin 4 Yolu

Kripto para piyasaları da her endüstri gibi 2022’ye hazırlanmaya başlıyor. 2022’de kripto para portföyü yönetiminde uygulanacak 4 yöntemi sizler için sıraladık.

coinnet
coinnet

Pandeminin  belirsizliğinde geçen 2021 yılının yerini artık 2022 yılı alacak. Önümüzdeki yıl kripto para portföyü yönetiminde atabileceğiniz 4 adım.

Risk Yönetimi İlk Adım

Piyasalara yönelik ve yatırımlarınıza yönelik risk yönetimi yapılması gerekiyor. Kripto portföyü için alanın uzmanları tarafından yüzde 5’lik varlıklara ayırmanız gerekiyor. Böylece bir sepet yaparak net bir şekilde risk almaktan uzaklaşmış olursunuz. Bildiğimiz gibi bunlar, tek bir günde şaşırtıcı bir şekilde yüzde 10 veya daha fazla yükselip alçalan geçici varlıklar oluyor.

Kripto Paraların Arkalarındaki Proje ve Protokollere Bakın

Bitcoin, kripto paralar için oldukça önemli bir varlık. Ancak herkes bu varlığa yatırım yapamıyor. Dolayısıyla buna ek olarak farklı kripto paraları sepetinizin ana varlığı haline getirebilirsiniz. Buna en güzel örnek, Ethereum, Solana ve Avalanche olabilir. Kripto paraların arkasında yer alan blockchain ağlarına ve bunlara ek olarak protokollerine bakmakta fayda olduğunu söyleyebiliriz.

Popüler Yatırımcıları Takip Edin

İnternet dünyasında kripto para analistlerine ulaşmak zor değil. Bu bağlamda birçok sosyal medya ağında aktif olarak varlığını sürdüren ve piyasalar hakkında bilgi veren analistleri mutlaka takip edin. Popüler yatırımcılardan alacağınız doğru verilerle kripto portföyü için yön verebilirsiniz.

Çeşitlendirme Yapın

Çeşitlendirme, kripto portföyü mümkün olduğunca çok sayıda farklı varlık, piyasa, sektör ve bölgeye maruz bırakmanın yoludur, böylece biri başarısız olursa diğerlerinin başarılı olma şansı olur. Kriptolar bağlamında ele alındığında, bu sadece Bitcoin satın almayın, sermayenizi bir dizi farklı kripto para birimi arasında dağıtın anlamına gelir. Kriptoları satın alarak, takas ederek ve hatta madencilik şirketleri ve kripto platformları gibi onlarla ilişkili hisse senetleri aracılığıyla kriptolara maruz kalın. Çeşitlendirme, portföyünüzün herhangi bir fırtınayı atlatmasını sağlar.

Bildiğimiz tek şey, 2022’de piyasalarda çalkantılı bir yıl bekleyebileceğimiz. Bununla birlikte, bu tür bir iklim, uygun şekilde kullanıldığında yatırımcılar ve tüccarlar için bir fırsat getiren oynaklık yaratır.

YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.