a

Tüm Blockchain Patent BaÅŸvurularının %84’ünü Bu Ãœlke OluÅŸturuyor

coinnet
coinnet

Cointelegraph’ın yayınladığı bir habere göre, Çinli bir hükümet yetkilisi tarafından yayınlanan en son verilerde, Çin dünya çapında yapılan tüm blockchain baÅŸvurularının %84’ünü oluÅŸturuyor.

Çin, genel olarak kripto piyasasından kaçındı. Bununla birlikte, Çin hükümeti altta yatan blockchain teknolojisini destekledi. Yıllar geçtikçe, ülke blockchain teknolojisinin kullanımını aktif olarak teşvik etti. Bu nedenle blockchain patentlerinin yüksek oranı şaşırtıcı sayılmaz.

BaÅŸkan Xi Jinping, yeni geliÅŸen blockchain teknolojisinin ilerlemesinde de etkili oldu. 2019’da BaÅŸkan, bir sonraki sanayi devriminin geleceÄŸinde kritik bir rol oynayacağı için vatandaÅŸları, teknoloji iÅŸletmelerini ve ekosistem paydaÅŸlarını geliÅŸen teknolojiye aktif olarak katılmaya ve geliÅŸmeye çağırdı. Çinli ÅŸirketler, BaÅŸkan Xi Jinping’in sektörü teÅŸvik etmesinin ardından bir yıl içinde 4.435 blockchain patenti sundu. BaÅŸka bir rapora göre, 2015’ten Haziran 2021’e kadar Çin, dünyadaki patent baÅŸvurularının yaklaşık %60’ını oluÅŸtururken, onu ABD ve Güney Kore takip etti.

Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı müdür yardımcısı Wang Jianwei, Salı günü miktarı açıkladı. Ancak rakamlar, bu patent baÅŸvurularının ne zaman yapıldığını belirtmedi. South China Morning Post’a göre, Çin en fazla blockchain patent baÅŸvurusuna sahip olsa da, onay oranı son derece düşük ve toplam baÅŸvuruların yalnızca %19’u onaylandı.

Telegram kanalımızı takip ederek haberlerimizden anında haberdar olabilirsiniz. Twitter hesabımız için de buraya tıklayabilirsiniz. Günün baÅŸka bir önemli haberini okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

Sorumluluk reddi: Coin-net.com’da ifade edilen görüşler herhangi bir yatırım tavsiyesi deÄŸildir. Yatırımcılar, Bitcoin, kripto para birimi veya dijital varlıklara herhangi bir yüksek riskli yatırım yapmadan önce gerekli özeni göstermelidir. Transferlerinizin ve alım satımlarınızın kendi sorumluluÄŸunuzda olduÄŸunu ve uÄŸrayabileceÄŸiniz zararların sizin sorumluluÄŸunuzda olduÄŸunu lütfen unutmayın. Coin-net, herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını tavsiye etmez, Coin-net bir yatırım danışmanı deÄŸildir.

YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.