a

BNY Mellon, Kurumsal Müşterilerin %70’inin Nasıl Kriptoya Yatırım Yapacağını Açıkladı

coinnet
coinnet

Amerika’nın en eski bankası ve kripto dostu kurumlarından biri olan BNY Mellon, daha fazla saklama hizmeti sunulduğunda kurumsal yatırımcıların %70’inin dijital varlık faaliyetlerini artıracağını söyledi.

“Institutional Investment 2.0″ başlıklı yakın tarihli bir araştırma raporunda BNY Mellon, ankete katılan kurumsal yatırımcıların %70’inin; “saklama ve yürütme gibi hizmetlerin tanınmış, güvenilir kurumlardan temin edilmesi durumunda dijital varlık faaliyetlerini artıracağını” ortaya koydu.

Raporda, kurumsal yatırımcıların kripto piyasasına yüksek getiri umutlarıyla hemen girmek yerine güvenli ve uyumlu bir şekilde girmenin yollarını aradıkları kaydedildi.

Ayrıca bankacılık devi, kurumsal yatırımcıların yaklaşık %90’ının piyasadaki gerilemeye rağmen kripto planlarıyla ilerlediğini ortaya koydu. Çalışma ayrıca neredeyse tüm kurumsal yatırımcıların (%91) tokenize ürünlere yatırım yapmakla ilgilendiğini gösteriyor.

Raporda ayrıca, kurumların büyük çoğunluğunun (%88) nakit paranın veya sabit paraların dijital olarak temsil edilmesinde rahat olduğu ortaya çıktı. Ancak ankete katılanların %72’si tüm dijital varlık ihtiyaçları için entegre bir sağlayıcı istediklerini söyledi.

Sonuçlar, varlık sahipleri (emeklilik fonları, devlet varlık fonları vb.) gibi geleneksel satın alma tarafı kuruluşlar olan 271 kurumsal yatırımcıdan oluşan bir anketten toplanmıştır.

BNY Mellon Anketine Göre Kurumsal Yatırımcıların %97’si “Tokenize Edilmiş” Varlıkları Tercih Ediyor

Rapor, kurumsal yatırımcıların tokenizasyonla giderek daha fazla ilgilendiğini ortaya koydu. Raporda, %97’si tokenizasyonun varlık yönetiminde devrim yaratacağı ve sektör için iyi olacağı konusunda hemfikir.

Aslında, ankete katılanların %63’ü, yalnızca yüksek puan alan geleneksel kurumlarla tokenize edilmiş varlıkların ticaretinde rahat olduklarını söyledi. Raporda, tokenizasyonun faydaları olarak değer transferindeki sürtüşmenin kaldırılması ve kitlesel varlıklı ve perakende yatırımcılar için erişimin artırılması listelendi.

Raporda, “Yönetim altındaki 1 dolardan fazla TN varlığı (AUM) ile ankete katılan her varlık yöneticisi, tokenize ürünlere yatırım yapmakla ilgileniyor. Ankete katılanların çoğunluğu (%60) ilgilendikleri konusunda hemfikir ancak büyük teknoloji yatırımı bir engelleyici” dedi.

Raporun tokenize varlıklara olan ilginin artmasıyla ilgili bulgusu; küresel danışmanlık firması BCG ve özel pazarlar için dijital değişim addx’in likit olmayan piyasalara likidite getirmeye yardımcı oldukları için tokenize varlıklar için büyük bir pazar olduğunu ortaya koyan yakın tarihli bir raporla uyumlu.

BCG raporu, küresel olarak tokenize edilen varlıkların toplam büyüklüğünün %50.000’den fazla artmasının ve 2030 yılına kadar şaşırtıcı bir şekilde 16 trilyon dolara ulaşmasının beklendiğini iddia etti.

Twitter adresimizi takip ederek haberlerimizden anında haberdar olabilirsiniz.

YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.