a

Tayland Menkul Kıymetler Borsası Kriptoyu Dijital Varlık Platformuna Nasıl Bağlamayı Planlıyor?

coinnet
coinnet

Tayland Menkul Kıymetler Borsası SET, başlangıçta kripto para birimlerinden kaçınmayı planlayarak dijital varlık değişimini geçen yılın başlarında duyurdu.

Başkan Pakorn Peetathawatchai’ye göre Tayland Menkul Kıymetler Borsası (SET), kripto para piyasasıyla entegre yeni bir dijital varlık borsası kurmayı planlıyor.

Peetathawatchai Pazar günü Bloomberg röportajında , SET’in 2022’de yatırım tokenleri ve kamu hizmeti tokenleri gibi yeni risk seçeneklerini etkinleştirmeyi planlayarak kendi dijital varlık borsasını başlatmayı beklediğini söyledi.

SET’in yaklaşmakta olan dijital varlık değişimi, doğrudan kripto pazarlarıyla ilgili olmayacak olsa da, platformun Bitcoin (BTC) gibi kripto para birimleriyle ilgisi olacak.

Borsa, bir kripto para borsası ile açıkça entegre edilecek ve yatırımcıların SET’te işlem yapmadan önce kriptolarını fiat’a dönüştürmelerine izin verecek. Peetathawatchai şunları söyledi:

“Gücümüz her zaman yatırım araçları veya yatırım aracı üzerinde olmuştur ve kripto para birimini fiat paraya dönüştürmek ve dijital varlıklarımıza ve geleneksel varlıklarımıza yatırım yapmak için bir kripto değişimine bağlanmanın bir yolunu arayacağız.” Peetathawatchai sözlerine ek olarak, “Bu, kripto para piyasasına bağlanan bu dijital ve geleneksel varlık üzerinde iş yapma şeklimiz olurdu” diye de ekledi.

Piyasanın bu kadar çalkantılı olduğu zamanlarda bu tür haberler gözden kaçabiliyor, kripto varlıkların geleceği için bu gelişmeler büyük önem taşıyor.

Tayland Menkul Kıymetler Borsası Daha Önce Mesafeli Duruyordu

Tayland Menkul Kıymetler Borsası (SET) 2021 yılının sonlarında da açıkça belirterek kripto varlıklardan uzak durma kararı almıştı. Ancak gelinen noktada Tayland tarafından değişiklik yaşandı. İşte Tayland’ın daha önce yapmış olduğu açıklama: “SET, kripto para birimlerinin ürün niteliklerini karşılamadığını ve borsanın ‘yüksek güvenilir’ bir borsa olarak imajına zarar verirken kara para aklamayı kolaylaştırabileceğini söylüyor.”

İlk bakışta uzak kalmak isteseler dâhi ülkelerin de kullanıcıların menfaatlerini ve ülkenin menfaatini düşünerek daha yapıcı kararlar aldığını görüyoruz. Ülkemiz için de aynı durumu görmüştük, ilk konuşulanlar tamamen yasak üzerineyken artık regülasyonlardan ve daha güvenli şekilde hayatımıza girmesinden bahsediliyor.

Twitter hesabımızı takip ederek haberlerimizden anında haberdar olabilirsiniz. Günün başka bir önemli haberini okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.