a

ABD, Bitcoin Mikseri Blender İçin Yaptırımları Onayladı

Kripto paraların izlenmesini zorlaştıracak Bitcoin tabanlı uygulama olan Blender ABD yaptırımları ile karşılaştı.

coinnet
coinnet

Amerika Birleşik Devletleri tarafından dün yapılan toplantıda kripto para izlemeyi zorlaştıran mikser uygulaması Blender için yaptırımları onayladı. Blender’ın Kuzey Kore’nin Axie Infinity hackinden çalınan 20 milyon doları aklamasına yardımcı olduğu iddia edilmişti.  

2017’den Bu Yana 500 Milyon Dolarlık Transfer İşlemi Yapıldı

Kripto paraların izlerinin sürülmesini zorlaştıran uygulama Blender, 2017 yılından bu yana 500 milyon dolarlık işlem gerçekleştirdi. Bu durum ABD hükümetinin de dikkatinden kaçmadı. Son olarak Axie Infinity hackinden çalınan 20 milyon doların Kuzey Kore’ye transferinin Blender üzerinden yapıldığı iddiaları uygulama için sonun başlangıcı oldu.

Açıklamaya göre, ABD Hazine Bakanlığı Dış Kontrol Ofisi (OFAC) tarafından uygulanan yaptırımlar, bir kripto varlık karıştırıcısına uygulanan ilk yaptırımı uygulamaya başlayacak. Böylece Blender ilk yaptırım uygulanan mikser olacak. Hazine, Blender’ı Kuzey Kore destekli hacker grubu Lazarus’un 23 Mart’ta Axie Infinity’nin Ronin Network köprüsünden çalınan 20,5 milyon dolardan fazla kripto para birimini yıkamasına yardım etmekle suçladı. Toplamda, Lazarus Grubu soygundan 620 milyon dolar kazandı.

Hazine, Blender karıştırma hizmetinin ayrıca Trickbot, Conti, Ryuk ve diğerleri gibi Rus bağlantılı fidye yazılımı grupları için kara para aklamayı kolaylaştırmak için kullanıldığını söyledi. Hazine Terör ve Mali İstihbarat Müsteşarı Brian Nelson, “Kuzey Kore’nin yasa dışı finansal faaliyetlerine karşı harekete geçiyoruz ve devlet destekli hırsızlığın ve kara para aklamayı sağlayanların cevapsız kalmasına izin vermeyeceğiz” dedi. açıklamada. 2019’dan beri yaptırım altında olan Lazarus Group’a bağlı dört cüzdan adresi de Hazine’nin yaptırım uygulanan kuruluşlar listesine eklendi. Hazine, karıştırma hizmetlerinin yasa dışı amaçlarla kullanımını araştırmaya devam edeceğini söyledi.

İlgili Haber: İngiltere Emniyet Teşkilatı, CoinJoin Teknolojisinin Düzenlenmesini İstedi

Ethereum Mikseri ABD Yaptırım Baskısına Boyun Eğdi

Nisan ayında ABD, kripto madenciliği firması Bitriver AG ve Rusya’yı desteklemekle suçladığı 10 yan kuruluşuna karşı ilk yaptırım setini uygulamaya koymuştu. Ethereum tabanlı karıştırıcı Tornado Cash, o zamandan beri OFAC tarafından onaylanan adresleri engellemeye başladığını ve ABD ambargolarının aralığını bozacağından endişe ettiğini duyurdu. Tornado Cash, “Finansal mahremiyeti korumak, özgürlüğümüzü korumak için çok önemlidir, ancak bu, uyumsuzluk pahasına olmamalıdır” dedi.

YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.