a
coinnet

Lider Kripto Para Birimi, Dördüncü Çeyreğe Talep Zorluklarıyla Başladı

coinnet
coinnet

CryptoQuant analistlerinin Salı günü yayınladığı bir rapora göre, Bitcoin’in talebi dengeliyor gibi görünüyor. Ancak daha yüksek fiyat seviyelerini desteklemek için dördüncü çeyrekte önemli bir büyümeye ihtiyaç var. Lider kripto para birimi için iyi bir çeyrek başlangıcı şimdilik olmadı.

Temmuz ayından bu yana, CryptoQuant’ın günlük blok sübvansiyonu ile bir yıl veya daha uzun süredir el değmeden kalan BTC sayısındaki değişiklik arasındaki farkı ölçtüğü Bitcoin’e olan talep, büyük ölçüde değişti. Aylık net kayıptan 23.000 BTC’ye 69.000’lik bir kazanç gösterdi.

Lider Kripto Para Kötü Başlangıcı Kıramadı

Lider kripto para birimi, piyasayı arkasına alarak Ekim’de kötü bir açılış yaptı. Savaş krizi ve ABD PMI verileri bunun öncüleri oldu. Bununla birlikte, Eylül ayında, ay boyunca talebin kademeli olarak artmasıyla birlikte oynaklık azaldı.

Bu artışa rağmen, analistler Eylül ayında gözlemlenen büyümenin sürekli bir fiyat artışı başlatmak için yeterli olmadığına inanıyor. Örneğin, Nisan ayında görünür talebin 496.000 BTC’ye kadar arttığını, fiyatların ise 70.000 dolar civarında olduğunu ve önümüzdeki çeyrekte talep büyümesi için hala önemli bir potansiyel olduğunu gösterdiğini belirttiler.

Raporda ayrıca, Bitcoin sahiplerinin 2024’ün başındaki davranışlarının 2016 ve 2020’deki önceki yarılanma döngülerinden gelen kalıpları anımsattığına dikkat çekti. Yılın başlarında, uzun vadeli sahipler Bitcoin’lerinin bir kısmını yeni yatırımcılara sattılar ve bu da talep artışına katkıda bulundu, ancak bu ivme yaz aylarında yavaşladı.

Analistler, tarihsel eğilimler doğruysa, talep büyümesinin yeniden artmasının beklendiği ve potansiyel olarak kısa vadeli arzda bir artışa yol açtığı sonucuna vardılar.

YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.