a

2024 Solana Yılı Mı Olacak? Ethereum’u Bile Geride Bırakıyor

coinnet
coinnet

2024 Solana (SOL), için iyi geçiyor. FTX krizinde 8 dolara kadar düşen SOL, büyük yükselişin adeta habericisi oldu. Kripto para piyasasına kurumsal girişlerin ardından bu yıl ivme kazandı. 

Şimdi akıllara “2024 Solana yılı mı olacak” sorusunu getiriyor. Varlığın yükselişi, yatırımcılar tarafından yaklaşan bir düzeltme görse de, varlık için daha fazla büyüme öngören boğalara da yol açtı. 

2024 Solana İçin Veriler Pozitif

Zincir içi veriler, Solana’nın bu yıl %64,71 arttığını aktardı. Fonlar ekosistemine akarken birçok varlığın önünde adil bir rakam olduğunu gösteriyor. Ethereum katili olarak lens edilen majör altcoin bu yıl birçok varlıktan daha iyi performans gösterdi. 2024 Solana birden fazla kırılma sırasında daha geniş pazarın önüne geçti.

Solana Büyümesi Ethereum’u Geride Bıraktı

2024 Solana, önceki aylarda elde edilen kazançların bir kısmını korudu. Ancak buna rağmen son 30 günde %30,5 arttı. Son zamanlarda, kripto piyasasındaki düşüş ve azalan yatırımcı duyarlılığı, 2023’ün 4. çeyreğinde kaydedilen kazançları sildi. Solana bugün %7 düştü ve bu hafta %75 daha düşük 172 dolardan işlem görüyor. Ancak 2023 yılının başından bu yana 10 katı aşan bir değerlemeye ulaştı.

Momentum kaybına rağmen, SOL’un günlük hacmi bugün %45’lik bir artışla 5,2 milyar dolarda. Öte yandan, Ethereum, hacim ve piyasa değeri bakımından en büyük altcoin konumunu koruyarak 3.270 dolardan işlem görüyor. Ethereum endeksleri Solana’dan daha yüksek görünse de, SOL bir önceki yıla göre varlığı geride bırakmakla sınırlandı.

Ethereum, piyasadaki yükseliş duyarlılığı ve Amerika Birleşik Devletleri’nde bir spot Ethereum ETF beklentisi arasında bugüne kadar %43,4 arttı. Altcoin devi, Solana’nın gelişen ekosistemi ve geleneksel yatırımcıların eğilimleri nedeniyle yıllık büyüme açısından Solana’nın gerisinde kalıyor.

SOL Neden ETH’nin Üzerinde?

Basitçe söylemek gerekirse, Solana’nın koşusunun nedeni kurumsal girişlerden ve yükselen bir memecoin ekosisteminden kaynaklanıyor. 2024 Solana yılı olmasının ardından memecoin etkisi de var.

Geçen yıl, varlık ürünlere artan akışlarda %900’ün üzerinde artış kaydetti. Rakip ETH birkaç hafta boyunca çıkışlar kaydederken kurumsal bir yatırımcı favorisi olarak tanımlandı. 

Solana’nın memecoin çılgınlığı devam ederken yatırımcıların varlıkları dökmesiyle varlık için yükseliş faktörü oldu. Solana memecoin’lerinin piyasa değeri 7,1 milyar dolara ulaşarak dikkat çekti.

YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.