a

Elon Musk, Kripto Ödemeleri İçin Twitter’ı Kullanmak İstiyor

coinnet
coinnet

Ünlü milyarder Elon Musk, dijital ödemeleri Twitter ‘a entegre etmenin mantıklı olduğunu söyledi.

Twitter için sanal bir toplantıda konuşan Musk, “Para bu noktada temelde dijital ve bir süredir öyle” dedi. “Ödemeleri Twitter’a entegre etmek mantıklı olur. Böylece ileri geri para göndermek kolay olur” dedi.

Tesla ve SpaceX’in CEO’su olarak görev yapan Musk, Twitter’ı 44 milyar dolara satın almak için bir anlaşma yaptı. Kamuoyunun anlaşmayı tamamlama konusunda tereddüt etmesine rağmen, satın almakta kararlı. Musk’ın Perşembe günkü toplantıya katılımının bir miktar taahhüt içerdiği bildirildi.

Twitter, 2021’de dönemin CEO’su Jack Dorsey döneminde Bitcoin kullanmaya başlamıştı. Bu yılın başlarında Ethereum işlevselliğini ekleyerek kripto para birimine çoktan adım attı. Twitter ayrıca, Nisan ayında Polygon aracılığıyla USDC’de ödemeleri etkinleştiren bir özelliği duyuran ödeme işlemcisi Stripe’tan yeni bir program deneyen ilk şirket oldu.

Öte yandan bir ABD vatandaşı, Dogecoin piramit şeması olduğunu iddia ettiği yatırımcılar adına Musk, SpaceX ve Tesla’ya 258 milyar dolarlık dava açtı.

Musk daha önce Dogecoin’i desteklemişti ve en son Mayıs ayında SpaceX’e yönelik ürünlerin yakında Tesla ürünleri için olduğu gibi bu meme coin ile satın alınabileceğini söyledi.

Telegram kanalımızı takip ederek haberlerimizden anında haberdar olabilirsiniz. Twitter hesabımız için de buraya tıklayabilirsiniz. Günün başka bir önemli haberini okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.