a
coinnet

Bitcoin (BTC) Bu Yıl Neden %85 Yükseldi 2023 Değerlendirmesi

Arzın daha fazlası uzun vadeli sahipler tarafından emildikçe ABD'li yatırımcılar Bitcoin'e atlıyor. Piyasa analiz firması Reflexivity Research'e göre, Bitcoin'in (BTC) bu yılki performansı önceki 4 yıllık piyasa döngülerine göre modellenmiştir. Bu da başka bir potansiyel boğa piyasasının ilk aşamalarına işaret ediyor. Şirket bu hafta, varlığın 2. çeyrekteki güçlü performansının ardındaki faktörleri araştıran ve hem piyasa yapısını hem de zincir üzerindeki verileri inceleyen bir rapor yayınladı.

coinnet
coinnet

Arzın daha fazlası uzun vadeli sahipler tarafından emildikçe ABD’li yatırımcılar Bitcoin ‘e atlıyor.
Piyasa analiz firması Reflexivity Research’e göre, Bitcoin ‘in (BTC) bu yılki performansı önceki 4 yıllık piyasa döngülerine göre modellenmiÅŸtir.

Bu da başka bir potansiyel boğa piyasasının ilk aşamalarına işaret ediyor.
Şirket bu hafta, varlığın 2. çeyrekteki güçlü performansının ardındaki faktörleri araştıran ve hem piyasa yapısını hem de zincir üzerindeki verileri inceleyen bir rapor yayınladı.

Bitcoin’i Kim Satın Alıyor?

Raporda belirtildiÄŸi üzere, Bitcoin’in mevcut kuyruk rüzgârı bu yıl yaÅŸanan iki kritik olaya dayanıyor. Mart ayında Silikon Vadisi Bankası’nı (SVB) çevreleyen bankacılık krizi ve Haziran ayında BlackRock’ın Bitcoin Spot ETF baÅŸvurusu.
Rapora göre her iki olay da “piyasadaki diÄŸer dijital varlıklara kıyasla dijital altına eÅŸit olmayan bir fayda saÄŸladı”. Bitcoin ÅŸu anda kriptonun toplam piyasa deÄŸerinin %50’sinden fazlasını oluÅŸturuyor ve Michael Saylor gibi boÄŸalar, düzenleyici baskılar sermayeyi altcoinlerden uzaklaÅŸtırdıkça daha yüksek zirveler öngörüyor.
Bitcoin’e olan büyük ilgi, Bitcoin sürekli vadeli iÅŸlemlerinin Ethereum sürekli vadeli iÅŸlemlerinden “açıkça ayrıştığı” vadeli iÅŸlemler piyasasında da görülüyor.
Bitcoin’e artan ilginin özellikle BlackRock’ın son baÅŸvurusunun ülkenin ilk resmi Bitcoin spot ETF ‘sini yaratabileceÄŸi Amerika BirleÅŸik Devletleri’nden geldiÄŸi görülüyor.

Rapor, varlık yöneticisinin baÅŸvurusundan bu yana Bitcoin’in performansının çoÄŸunun ABD iÅŸlem saatlerinde gerçekleÅŸtiÄŸini belirtiyor.
Ayrıca, Bitcoin CME vadeli iÅŸlemlerinin açık faizi, baÅŸvurudan bu yana 1 milyar dolar artarak ABD’li firmalar arasında daha yüksek faaliyete iÅŸaret etti.

Zincire Genel Bir Bakış

AraÅŸtırmacılar, Ordinals ‘ı aÄŸ verileriyle ilgili olarak “önümüzdeki çeyreklerde göz önünde bulundurulması gereken bir alan” olarak vurguladılar.

Toplam Ordinals yazıt sayısı şu anda 15 milyona yaklaşırken, bugüne kadar madenciler için 56 milyon dolar ek ücret topladı.
Bu çeyrekte 1 BTC’nin üzerindeki Bitcoin adreslerinin sayısı ilk kez 1 milyonu aÅŸtı ve aÄŸ bu süre zarfında yaklaşık 2 trilyon dolarlık iÅŸlem gerçekleÅŸtirdi.
Glassnode ve Santiment gibi diğer firmaların bulgularını yineleyen Reflexivity, uzun vadeli sahipler tarafından tutulan Bitcoin arzının şu anda nispeten yüksek olduğunu, yani piyasa katılımcılarının yakın zamanda coinlerini satmayı planlamadıklarını söyledi.
Firma, “Bu ETF ‘ler den bazıları onaylanırsa, mevcut arz neredeyse rekor düşük seviyelerdeyken, yeni keÅŸfedilen talebin etkileri oldukça güçlü olabilir” diye yazdı.
Bununla birlikte, bir siyah kuÄŸu olayı hala kartlarda, “Mart 2020’ye benzer döngü düşüklerinin yeniden test edilmesi olasılığı hala varken, bunlar mevcut boÄŸa döngüsü için erken baÅŸlangıçlar gibi görünüyor” dedi.

Telegram kanalımızı takip ederek haberlerimizden anında haberdar olabilirsiniz. Twitter hesabımız için de buraya tıklayabilirsiniz. Günün baÅŸka bir önemli haberini okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

Sorumluluk Reddi: Coin-net.com’da ifade edilen görüşler herhangi bir yatırım tavsiyesi deÄŸildir. Yatırımcılar, Bitcoin, kripto para birimi veya dijital varlıklara herhangi bir yüksek riskli yatırım yapmadan önce gerekli özeni göstermelidir. Transferlerinizin ve alım satımlarınızın kendi sorumluluÄŸunuzda olduÄŸunu ve uÄŸrayabileceÄŸiniz zararların sizin sorumluluÄŸunuzda olduÄŸunu lütfen unutmayın. Coin-net, herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını tavsiye etmez, Coin-net bir yatırım danışmanı deÄŸildir.

YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.